Διάχυτη η συγκίνηση στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Ανάμεσα σε δύο νησιά"

  • Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 2 Αυγ. 2014 - 12:41
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας
Προβολή της ταινίας "Ανάμεσα σε δύο νησιά" στη Σύρο
Trailer της ταινίας "Ανάμεσα σε δύο νησιά"

Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Σταυρόπουλου “Ανάμεσα σε δύο νησιά” με θέμα τη γέννηση και το θάνατο του πρωτοποριακού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield 8000, που κατασκευαζόταν πριν από 40 χρόνια στη Σύρο, προβλήθηκε χθες στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του parking απέναντι από το Super Market Νεωρίου σε συνεργασία με τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό εργαζομένων και υπαλλήλων του Νεωρίου Σύρου (Super Market Νεωρίου) και το Σύλλογο Ιστορικών Οχημάτων “Syros – Enfield”.

Την ταινία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πλήθος κόσμου.

Το φιλμ, το οποίο μάλιστα προβλήθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προλόγισε ο δημιουργός του κ. Σταυρόπουλος, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτό παρουσιάζονται η ιστορία της ηλεκτροκίνησης, οι τεχνικές δυσκολίες και τα εμπόδια που πολλές φορές ορθώθηκαν στην προσπάθεια διάδοσής της. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι η πρωτοβουλία, η έμπνευση και το πάθος κάποιων ανθρώπων μπορεί να διαψεύσει αυτό που λένε ότι “στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Περισσότερες πληροφορίες στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση, καθώς και το επίσημο trailer της ταινίας.