Χορωδιακό Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη

Αποθεώθηκαν Μανώλης Μητσιάς και Μουσικός Όμιλος Σύρου

Ονειρικές διαστάσεις απέκτησε το χορωδιακό αφιέρωμα του Μουσικού Ομίλου Σύρου στους δύο μεγαλύτερους σύγχρονους δημιουργούς της νεότερης μουσικής ιστορίας της Ελλάδος, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάστηκε για δύο βραδιές στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, με τη φιλική συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά.

Ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, συμμετέχοντας στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του “Σύρος – Πολιτισμός 2014” προσέφερε στους φίλους του ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα, το οποίο περιελάμβανε γνωστές συνθέσεις των δύο δημιουργών σε στίχους μεγάλων ποιητών και συγγραφέων όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Ι. Καμπανέλης, αφηγήσεις και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Ενθουσιασμένο το κοινό αποθέωσε τόσο τον κ. Μητσιά, ο οποίος ανακηρύχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Μ.Ο.Σ επίτιμο μέλος του, όσο και τα μέλη της χορωδίας, τα οποία υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαθεοδώρου χάρισαν ανεπανάληπτες μουσικές συγκινήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Μουσικός Όμιλος Σύρου αφιέρωσε τη συναυλία στην φετινή επέτειο των 150 χρόνων του Θεάτρου “Απόλλων”, όπως και τις άλλες δύο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.