Τιμήθηκε ο Παριανός λαϊκός καλλιτέχνης Μπενέτος Σκιαδάς

  • Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2014 - 15:10
  • /   Eνημέρωση: 3 Σεπ. 2014 - 14:43
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Τιμητική εκδήλωση για τον σπουδαίο παριανό λαϊκό καλλιτέχνη και ακούραστο εργάτη της παριανής και κυκλαδίτικης λαογραφίας, Μπενέτο Σκιαδά πραγματοποίησε η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. στον αύλιο χώρο του Ι.Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Αφορμή έδωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης με την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου του, την κατασκευή της μινιατούρας του ναού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, το οποίο εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο “Σκορπιός” μαζί με αμέτρητες άλλες δημιουργίες του.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Χρήστος Βλαχογιάννης Δήμαρχος Πάρου, η κ. Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., εκ μέρους της εκκλησίας ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κυδωνιεύς και η Εκπαιδευτικός κ. Ελένη Σκιαδά εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Εκπαιδευτικός κ. Μπέττυ Μπιζά.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης συγκινημένος από την όλη βραδιά αναφέρθηκε  για το πώς εμπνέεται και δημιουργεί ένα έργο του, ενώ παράλληλα κάλεσε τους νέους του νησιού που διαθέτουν μεράκι και ταλέντο να μαθητεύσουν δίπλα του.