Έκθεση τεκμηρίων από την ιστορική διαδρομή του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

Η ιστορία των εργαζομένων των Κυκλάδων, των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους αλλά και η ιστορική διαδρομή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων αναδεικνύεται μέσα από τη μόνιμη έκθεση τεκμηρίων στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, αλλά και ανθρώπων από το χώρο του πνεύματος και της τέχνης, όπως ο κ. Μάνος Ελευθερίου και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ιωσήφ Στεφάνου.

Τα τεκμήρια, τα οποία ταξινομήθηκαν από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λούκο και την επιστημονική του ομάδα, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Κυκλάδων, προέρχονται από το αρχείο του Εργατικού Κέντρου και αποτελούν σημαντικό υλικό για τους εργαζομένους Κυκλάδων και τη δράση τους. Το υλικό εκτίθεται από χθες στην ειδική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει την απαρχή νέων προσπαθειών διάσωσης της ιστορίας του τόπου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μάριος Ξαγοράρης, ο απερχόμενος δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων Νεωρίου Μάρκος Βουτσίνος και η προϊσταμένη των ΓΑΚ Νομού Κυκλάδων, Αγγελική Ψιλοπούλου, ενώ η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του καθηγητή Χρήστου Λούκου.

Περισσότερες πληροφορίες στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".