Εκδήλωση μνήμης και ευγνωμοσύνης της Κυριακής Ραγκούση - Κοντογιώργου

Εκδήλωση μνήμης και ευγνωμοσύνης στην Κυριακή Ραγκούση – Κοντογιώργου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώνουν το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά ο Δήμος Πάρου, ΚΔΕΠΑΠ, ο “Αρχίλοχος” Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Παρίων “Η Εκατονταπυλιανή”.

Η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παροικιά της Πάρου. Σπούδασε οικονομικά και στατιστική και μετεκπαιδεύτηκε στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στο Παρίσι και στην Dijon. Το 1987 επέστρεψε στην Πάρο και ασχολήθηκε με τα κοινά. Εκλέχθηκε νομαρχιακή σύμβουλος Κυκλάδων (1994-1998). Δημοσίευσε λογοτεχνικά - λαογραφικά - ιστορικά - πολιτιστικά άρθρα στην εφημερίδα "Παριανή Πορεία" καθώς και σε άλλες κυκλαδικές εφημερίδες. Το 1997 ίδρυσε το πολιτιστικό κέντρο "Ανθέμιον", δημιούργημα της ευαισθησίας της και της αγάπης της για τα πολιτιστικά στοιχεία που έχουν σχέση με την Πάρο και κατ' επέκταση τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

Η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου, αναζήτησε με πάθος, κάθε στοιχείο, που έχει να κάνει με ην ιστορία και τη ζωή του νησιού, μια ιστορία πλούσια και μοναδική στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο. Η οικογένεια Αλ. Κοντογιώργου ανέλαβε, με δικά της έξοδα, να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις στέγασης και έκθεσης των συλλόγων. Παραχώρησε και διασκεύασε ιδιωτικό χώρο σε μουσειακό, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και συντήρησης των έργων.

Τα πολιτιστικά αγαθά του “ΑΝΘΕΜΙΟΥ” συγκροτούν ενιαία σύνολα (συλλογές), με ιδιαίτερη ιστορική και επιστημονική αξία για την Πάρο και την ευρύτερη περιοχή.

Ετικέτες: