Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο από αύριο στη Σύρο

Στη Σύρο θα βρίσκεται από αύριο και για μία ολόκληρη εβδομάδα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, προσκαλώντας παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του ΕΠΜ μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί”.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο φιλοξενεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων. O σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε.

Αποστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ανακαλύψουν το ΕΠΜ και τιςσυλλογές του στον τόπο τους.  Στόχος του ΕΠΜ είναι το πρόγραμμα να ταξιδέψει μέσα σε 2 χρόνια σε 30 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Προγράμματα και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

  • Όλα τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.

Τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα:

  • τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ώρες 18:00 έως τις 20:00 και

  • την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρες 18:00 έως τις 20:00

θα είναι ανοικτή σε κοινό όλων των ηλικιών η Διαδραστική Έκθεση «Ένα ταξίδι, Δρόμοι πολλοί»,στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη.

Επίσης,

  • την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρες 18:00 – 20:00 και

θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων, στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη και την Παιδική Βιβλιοθήκη.

Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα (παιδιά και ενήλικες).