Εικαστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια από την ΚΔΕΠΠΑΜ

  • Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων η ΚΔΕΠΠΑΜ θα λειτουργήσει και φέτος τα εικαστικά και καλλιτεχνικά της εργαστήρια στο νησί της Μυκόνου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία των μαθητών με πολλές και διαφορετικές μορφές τέχνης αλλά και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων της Μυκόνου τη χειμερινή περίοδο.

Αναλυτικά τα τμήματα

Ειδικότερα, αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η λειτουργία των παρακάτω τμημάτων: Ζωγραφικής: Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη. Παράλληλες δραστηριότητες: Ιστορία Τέχνης, ανοιχτός διάλογος για ζητήματα τέχνης. Επιμορφωτής τμήματος: Μάκης Μωράκης. Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα, θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής τμήματος: Μερκούρης Δημόπουλος. Ψηφιδωτού. Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής τμήματος: Ειρήνη Συριανού. Θεατρική Ομάδα. To Νοέμβριο θα ξεκινήσει και η προετοιμασία των νέων παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει ενεργά. Εργαστήριo κινηματογράφου Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα. Σκοπός του τμήματος θα είναι η δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Εργαστήριο τέχνης για παιδιά. Παιδιά άνω των 7 ετών θα διδάσκονται τους εικαστικούς νόμους σε μορφή παιχνιδιού μέσω κυρίως της ζωγραφικής, αλλά και της γλυπτικής, της ιστορίας τέχνης, του κολάζ, των κατασκευών κ.λπ. Επιμορφωτής τμήματος: Ιωάννα Χειμωνά.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται για πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ, Παναχράντου 2, από Δευτέρα έως Παρασκευή (09.00 – 15.00) στο τηλέφωνο 2289027190.