Εντυπωσίασε ξανά η «Κωμοδύσσεια»

Εντυπωσίασε ξανά η «Κωμοδύσσεια»

Το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού ήταν η επιβράβευση των ηθοποιών της «Κωμοδύσσειας», με την υπογραφή του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων», ο οποίος μετά την καλοκαιρινή επιτυχία του επέστρεψε για να ταξιδέψει ξανά μικρούς και μεγάλους στο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας με πρωταγωνιστές τέρατα, μάγισσες, θεούς και θνητούς.

Μια παραλλαγή της γνωστής περιπέτειας του πανούργου και παμπόνηρου Βασιλιά Οδυσσέα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βέτας Αποστολίδου παρουσιάστηκε για τρεις ημέρες στη μεγαλοπρεπή σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, χαρίζοντας άπλετο γέλιο στο κοινό, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά, το πλούσιο θέαμα και τα κουστούμια, που επιμελήθηκε η Πηνελόπη Ασλάνογλου, μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου, εμφανίστηκε η κ. Αποστολίδου η οποία προέβη σε κάποιες αλλαγές προκειμένου να προσαρμοστεί το έργο στον εσωτερικό χώρο του θεάτρου, προσφέροντας στον θεατή μια ακόμη πιο εντυπωσιακή παράσταση, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ήδη ο Όμιλος προετοιμάζεται για την παράσταση, «Ποια Ελένη» των Ρέππα – Παπαθανασίου.

Ως γνωστόν η παρουσίαση της ιστορίας του Οδυσσέα από την Ιθάκη έγινε με διάθεση και ύφος κωμωδίας από την συγγραφέα παιδικών θεατρικών έργων, Μαρία Κίτρα , εξ ού και το όνομα «ΚΩΜΟΔΥΣΣΕΙΑ», ωστόσο ο πρώτος ποιητής που έγραψε για την περιπέτεια αυτή ήταν ο αρχαίος επικός ποιητής ΟΜΗΡΟΣ. Τα 21 μέλη του θιάσου την αποδίδουν με χιούμορ, δίχως να αλλάζουν τον πραγματικό μύθο με τον Γιώργο Πάχο να βάζει τις μουσικές πινελιές και τον φωτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αφίσα επιμελήθηκε ο Δημήτρης Βαμβακούσης και το πρόγραμμα η Εύη Αριστείδου. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Συλλόγου Μικρασιατών για την παραχώρηση του πλοίου του Οδυσσέα , τον οποίο ευχαρίστησε θερμά κατά την έναρξη της παράστασης ο πρόεδρος του ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» Γιώργος Κανάκης, Τέλος η παραχώρηση του θεάτρου έγινε από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.