Βράβευση του Μυκονιάτη συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά

Η Μύκονος σημειώνεται με λαμπρό στίγμα και στον πολιτισμό, με τη βράβευση του συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς τον κύριο Κουσαθανά με την οποία τόνισε την σπουδαιότητα τόσο της βράβευσης, όσο και του ίδιου του καλλιτέχνη:

«Χαιρετίζω με συγκίνηση, την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών να απονείμει στον συμπατριώτη μας, συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά, το Χαλκούν μετάλλιό της στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών για την καταγραφή και μελέτη της λαϊκής παράδοσης και της λαογραφίας της Μυκόνου. Ως γνωστόν ο Παναγιώτης Κουσαθανάς είναι δωρητής του Δήμου και ιδρυτής της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Κουσαθανάς – Δημοτικής Στέγης Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης.

Η διάκριση αυτή, εκτός από το γεγονός ότι τιμά τον τόπο μας, με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος, μιας και υπήρξα μαθητής του στο Δημόσιο Γυμνάσιο Μυκόνου, μια εμπειρία, μια σχέση που συνεχίζει να είναι διδακτική.

Η σημαντική αυτή πνευματική διάκριση του Παναγιώτη Κουσαθανά από την Ακαδημία Αθηνών, τιμά τον πολιτισμό μας και προβάλλει σε Πανελλήνια κλίμακα το γενέθλιο τόπο μας, τη Μύκονο, που σημειώνεται πλέον με λαμπρό στίγμα όχι μόνο ως νησί πρωτοπορία στον Τουρισμό, αλλά και ως τόπος δυναμικά εμπλεκόμενος στα πολιτιστικά τεκταινόμενα.

Συγχαρητήρια και ευχές στον τιμηθέντα να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση και αφοσίωση

το δημιουργικό του έργο.»