Νέες δράσεις στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

  • Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2015 - 06:20

Δύο ακόμα δράσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκινά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, από τις αρχές Μαρτίου έως τον Ιούνιο.

Η πρώτη αφορά δώδεκα εβδομαδιαία μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (Δευτέρα 17:30-18:30 και Πέμπτη 18:00-19:30, αντιστοίχως). Αξιοποιώντας δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, τα μουσικά παραμύθια και οι κατασκευές, η μουσικός Ελένη Μπαΐλη θα μάθει στα παιδιά παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς και τραγούδια, θα τους γνωρίσει μουσικά όργανα, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει μαζί τους επιλεγμένα μουσικά κομμάτια, ενώ στα μεγαλύτερα θα διδάξει, επιπλέον, μουσική γραφή και ανάγνωση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου, θα οργανωθεί στο Μουσείο μικρή εκδήλωση με τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Κατά το ίδιο τετράμηνο, στον χώρο του Μουσείου θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για ενήλικες, με την Κορίνα Βαρελά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 18:30-20:00, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.