Αναζήτηση εθελοντών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου

  • Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2015 - 06:20

Ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό και δημιουργικό καλοκαίρι υπόσχεται στους φίλους της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου “Γιάννης Γκίκας”, συμμετέχοντας και φέτος στην καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας σε συνεργασία με το Future Library.

Περισσότεροι από 120 βιβλιοθηκονόμοι θα υλοποιήσουν δραστηριότητες στις βιβλιοθήκες τους και στα παραρτήματα αυτών με σκοπό την προώθηση της αναγνωσιμότητας και του ρόλου των βιβλιοθηκών στις τοπικές κοινωνίες.

Το φετινό θέμα της Εκστρατείας έρχεται να μας πληροφορήσει ότι “Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη!”, αλλά όλοι οι κόσμοι που τα βιβλία μιας βιβλιοθήκης δημιουργούν, μετατρέποντας τον χώρο σε καράβι, διαστημόπλοιο, κουφάλα δέντρου.

Από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2015 τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας, της διασκέδασης, του γέλιου, της μάθησης και των βιβλίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου, αλλά και να διασκεδάσουν, δημιουργώντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά, μπορούν να συμπληρώσουν την “Αίτηση εθελοντή”ή να παρευρεθούν απευθείας στη Συντονιστική Συνάντηση Εθελοντών που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20:00 στη βιβλιοθήκη.

“Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες. Αρκεί η διάθεση!! Όσο περισσότεροι μαζευτούμε τόσο καλύτερα θα περάσουμε” σημειώνουν οι υπεύθυνοι.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη 10:00 – 15:00 και κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 10:00 – 13:00 & 17:30 – 20:30.

Ετικέτες: