Προβολές σε νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης

Eye's Walk Digital Festival

To “Eye’s Walk Digital Festival”, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του περασμένου καλοκαιριού, επιστρέφει τον Ιούλιο στην Ερμούπολη, για να συνδέσει τη μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σύρου, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα του νησιού με την πιο σύγχρονη τέχνη, τη video installation art.

Τίτλος και έμπνευση του φετινού Eye's Walk Festival, το οποίο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης είναι “Ο Οίκος, το Σπίτι... Home”.

Στις 25 Ιουλίου στις 21:30, δέκα διεθνείς καλλιτέχνες εμπνέονται από το “HOME” και δημιουργούν 3d video installations & projection mapping, τα οποία θα προβληθούν σε εξωτερικούς τοίχους νεοκλασικών της Ερμούπολης: Αλίκη Αρναούτη [Ελλάδα], Αγγελίνα Βοσκοπούλου [Ελλάδα], Vladimir Necakov [Σερβία], Sophie Leddick [ΗΠΑ], Katy Kavanaugh [Γερμανία], Arjang Omrani [Ιράν], Όλγα Μπρούμα [Ελλάδα], Άγης Κελπέκης [Ελλάδα].

25-29 Ιουλίου

Το “Αρχοντικό Βελισσαρόπουλου” ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και υποδέχεται το art installation “Home?- Το μικρό- μικρό σπίτι” της Ομάδας “Εν Δυνάμει”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης [2/2015].

Πρόκειται για ένα τριώροφο νεοκλασικό, διατηρητέο του 19ου αι. με μοναδικές τοιχογραφίες και οροφογραφίες, έργο της περιόδου ακμής του νεοκλασικισμού στην Ελλάδα.

Το Eye’s Walk digital festival είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο δημόσιο χώρο και συνδέει τη Videoart, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική & το design εμπειρίας.

“Όταν συγκεντρώνεσαι με τα μάτια της ψυχής, θα βρεις την πατρίδα σε πολλά μέρη”.

Παράλληλα το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν performances, εικαστικές εγκαταστάσεις στο δημόσιο χώρο, τοπική γαστρονομία, brunch & closing party.

Η “Κοινή Γνώμη” σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μέσα από το web tv της το πρώτο βίντεο παρουσίασης συμμετοχής καλλιτέχνη στο Eye's Walk Digital Festival. Η Αγγελίνα Βοσκοπούλου θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με το video "The Seed", μέσα στο οποίο περιγράφει τι ακριβώς σημαίνει το “σπίτι” για την ίδια.

«Η “Εξωγένεσις” είναι πεφωτισμένη ενέργεια, η οποία κινείται ελεύθερα μέσα το ηλεκτρικό πεδίο του σύμπαντος, διασυνδέοντας τα πάντα. Μία οπτική παρουσίαση αυτής καθαυτής της στιγμής, στα ίδια τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου.»