Πολιτιστικό σαββατοκύριακο στη Σύρο

Performance, χορευτικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες για όλα τα γούστα αποτελούν μερικές από τις επιλογές του φιλότεχνου κοινού της Σύρου το προσεχές σαββατοκύριακο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός 2015”, το Χοροθέατρο Ακροποδητί θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο στο Θέατρο Απόλλων (22:00) την πολυταξιδεμένη παράσταση “Sebastian”. Ο αόρατος ήρωας από το θεατρικό έργο “Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι” του Τ. Ουίλιαμς, είναι το ίδιο πρόσωπο που περνά από την απουσία στην παρουσία, με ρόλους που αντιστρέφονται και τη φύση να ρυθμίζει τις ζυγαριές.

Μουσικές συναυλίες

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Rock Ερμούπολης, μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ευανθία Καΐρη, τον παλμό του Συριανού rock ήχου. Μια γιορτή του ηλεκτρικού ήχου. Πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα, μπάντες, νέες ιδέες, κλασσικές rock φόρμες. Οι Συριανοί CONTAINERS με το δυναμικό Ελληνικό ροκ τους και οι νεοεμφανιζόμενοι WASTED AGES σε hard rock μονοπάτια είναι δύο από τα σχήματα που θα ανέβουν φέτος στη σκηνή του φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 20:30.

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων συμπληρώνοντας 5 χρόνια συνεχούς μουσικής παρουσίας, θα παρουσιάσει την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21:00 , στην έπαυλη Τριροπινά στην Ποσειδωνία, το μουσικό έργο “Στον Μυστικό Κήπο του Νίκου Κυπουργού”.

Μουσική και τραγούδια από την ιστορική ραδιοφωνική σειρά “Εδώ Λιλιπούπολη”, τη συλλογή “Τα Μυστικά του Κήπου” καθώς και τραγούδια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ερμηνεύουν η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους με τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Το μουσικό ταξίδι των εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός 2015” συνεχίζεται με τη συναυλία των «Ώτα Ακούειν» στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης και ολοκληρώνεται με μια μοναδική συναυλία της ιστορικής Αθηναϊκής Μαντολινάτας “Νικόλαος Λάβδας” και σολίστ τον διεθνούς φήμης Ιταλό μαντολινίστα Ugo Orlandi. Τίτλος της συναυλίας “Ελληνική Ραψωδία”.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το βράδυ του Σαββάτου, στην παραλία Αζολίμνου θα πραγματοποιηθεί “Αυγουστιάτικη Βραδιά”, παραδοσιακή νησιώτικη βραδιά, με κέφι & χορό από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μάννα & το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ενώ στον Δανακό, ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά μαζί με την Τοπική κοινότητα Γαλησσά, διοργανώνουν το Πανηγύρι του Αγίου Κυριάκου.

Ο κύκλος των παράλληλων εκδηλώσεων για αυτό το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται με την εκδήλωση «Στης Ανάστασης το λόφο», ένα χορευτικό ταξίδι στις Κυκλάδες και τα Κύθηρα, που διοργανώνει στο λόφο της Ανάστασης (γήπεδο μπάσκετ) ο Λαογραφικός - Χορευτικός Όμιλος "η σοφία της παράδοσης" σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αναστάσεως.