Ξεναγήσεις στην Πινακοθήκη για την έκθεση "Ταξιδεύοντας με το πλοίο της ελληνικής ζωγραφικής"

  • Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2015 - 06:10

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σύρος-Πολιτισμός 2015», συνεχίζεται η μοναδική έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, με τίτλο «Ταξιδεύοντας με το πλοίο της ελληνικής ζωγραφικής» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με έργα που προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης. Η έκθεση ταξιδεύει και φιλοξενείται στο νησί μας χάρη στην ευγενική χορηγία του ιδρύματος Αντώνη Ε. Κομνηνού και είναι υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Σας ενημερώνουμε ότι στις παρακάτω ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο χώρο της πινακοθήκης από την Ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης κα Λαμπρινή Καρακούρτη.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00

Τις ημέρες αυτές ο κόσμος και οι επισκέπτες της Σύρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά και να γνωρίσουν τα στολίδια σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός της Εθνικής Πινακοθήκης. Επίσης, να μάθουν λεπτομέρειες από μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκφάνσεις της νεότερης ελληνικής τέχνης: τη θαλασσογραφία, που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη ζωή του λαού μας, την ιστορία και τα βιώματά του.