Falling Apart: Μια πολιτιστική-περιηγητική πρόταση στη Νάξο

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Μία ξεχωριστή εικαστική έκθεση με έργα των Νίκου Αλεξίου, Κωστή Αντωνιάδη και Ingbert Brunk φιλοξενείται στον Πύργο Μπαζαίου μνημείο του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου.

Η έκθεση «FALLING APART» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου από τον Πολιτιστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «ΑΙΩΝ» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Τα έργα της έκθεσης αναπτύσσονται και σε άλλα γειτονικά μνημεία, γύρω από τον πύργο, διαμορφώνοντας ένα εικαστικό τοπίο, πρόκληση για τον επισκέπτη όχι μόνο να αναζητήσει τα έργα τέχνης, αλλά να περιηγηθεί στον τόπο, να περπατήσει τα μονοπάτια που ενώνουν τα μνημεία, μέσα από ένα θαυμάσιο - κι ακόμα παρθένο – φυσικό περιβάλλον.

Στον Πύργο Μπαζαίου, τα εύθραυστα χειροτεχνήματα από χαρτί και καλάμι, του Νίκου Αλεξίου, συνυπάρχουν εν αρμονία, με τα γλυπτά από ναξιακό μάρμαρο του Ingbert Brunk, μέσα στη χειροποίητη, πλαστική, κτιριακή δομή του μνημείου, που τα ενσωματώνει με μια αίσθηση καλλιτεχνικής αλληλεγγύης και πνευματικής τελετουργίας. Παράλληλα, ένας χιτώνας από μάρμαρο, του Ingbert Brunk, βρίσκεται ανάμεσα στα εκθέματα από τον αρχαιολογικό χώρο του ναού της θεάς Δήμητρας, στο μουσείο του Γύρουλα, ενώ φωτογραφικά έργα του Κωστή Αντωνιάδη, είναι τοποθετημένα στα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού της Καλορίτσας (9ος αι.).

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα