Thomas Pierce: «Η Σύρος είναι το σπίτι του animation στην Ελλάδα»

Το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros υποστήριξε για έκτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ το οποίο είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, την Ελληνοαμερικανίδα Aliki Theofilopoulos, animator και μία από τις πρώτες γυναίκες executive producers της Disney, παρευρέθηκε ο Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας κ. Thomas J. Pierce.

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη» ο κ. Pierce τόνισε ότι το φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για Αμερικανούς animators με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό να παρουσιάσουν τα έργα τους σε ένα κοινό που διψά για καινούριες προτάσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι σημαντικό να διοργανώνονται φεστιβάλ με υψηλή καλλιτεχνική αξία σε χώρους όπως το Θέατρο Απόλλων, το οποίο θα ήθελαν να έχουν αρκετές πόλεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτήρισε μάλιστα υψηλό το γνωστικό επίπεδο του συριανού κοινού, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις στο animation και τον κινηματογράφο γενικότερα.

«Η Σύρος είναι ένα νησί με τεράστια ιστορία και πολιτισμό, ο οποίος αποδεικνύεται τόσο από τον πλούτο των εκδηλώσεων που διοργανώνει, αλλά και από την αρμονική συνύπαρξη ορθοδόξων και καθολικών», ανέφερε ο κ. Pierce. Σημειώνεται ότι, η Αμερικάνικη Πρεσβεία ήταν υποστηρικτής και του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF) που διεξήχθη τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ετικέτες: