Απολογισμός καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου "Γιάννης Γκίκας"

  • Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 8 Οκτ. 2015 - 13:43

Πλούσιο ήταν και φέτος το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου «Γιάννης Γκίκας» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Άλλη μία Καλοκαιρινή Εκστρατεία ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία! 318 παιδιά, 23 ενήλικες και 14 εθελοντές συμμετείχαν σε 13 εκδηλώσεις και 156 βιβλία δανείστηκαν αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/aFM5Sk4--HU μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το Future Library για τις Καλοκαιρινές Εκστρατείες των ετών 2013-2014 αποτυπώνοντας τις ιδέες, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στην παγκοσμίου πλέον φήμης αυτή δράση.

Στις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων» με την κα. Μαίρη Μαυρουδάκη η οποία μας μίλησε με πολύ αγάπη και επιστημονική επάρκεια για τους τρόπους που μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τα τροχαία ατυχήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι από το καλοκαίρι η βιβλιοθήκη άρχισε να συλλέγει καπάκια με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 11 τσουβάλια με τη βοήθεια και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, τα οποία έχει ήδη παραλάβει ο Σύλλογος «Αγάπη για ζωή».

Στις 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Εργαστήρι γέλιου» με την κα. Βηθλεέμ Μπαλτσή η οποία μας δίδαξε τρόπους να εισάγουμε το γέλιο και τα οφέλη του στην καθημερινή μας ζωή.

Πρώτοι σε πανελλαδικό επίπεδο δημιουργήσαμε ένα video clip για τη βιβλιοθήκη μας! Όσοι δεν το είδατε στη σχετική ανακοίνωση στο facebook και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης μας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?v=PloVh2TudK4

Με τον τρόπο αυτό προσελκύσαμε τους νεαρούς μας χρήστες δείχνοντάς τους πως η βιβλιοθήκη δεν είναι ένας χώρος μόνο για ανάγνωση.

Καινούρια βιβλία πάνω σε όλους τους θεματικούς τομείς είναι έτοιμα προς δανεισμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια που να σας ενδιαφέρουν!

Σχολεία που μας επισκέφθηκαν:

Στις 2 Ιουνίου μας επισκέφθηκε η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς με την εκπαιδευτικό κα. Μελίνα Γαβρή.

Η βιβλιοθήκη μας σε αριθμούς:

δανεισμοί υλικού: 1.858 τεκμήρια

χρήστες: 2.500 άτομα

ερωτήσεις που απαντήθηκαν: 295