«Οικείο–Ξένο» της Γεωργίας Παπαμάρκου

  • Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2015 - 06:20

Η αίθουσα τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη στην Ερμούπολη της Σύρου φιλοξενεί από τις 15 έως 30 Οκτωβρίου 2015, την έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Παπαμάρκου με τίτλο "Οικείο - Ξένο".

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00-14:00 και 19:00-22:00

Ματιές στο ημερολόγιο ταξιδιού της αρχιτέκτονα – εικαστικού Γεωργίας Παπαμάρκου, στη διάρκεια 9 χρόνων απουσίας από τον ελληνικό χώρο.

Σημειώσεις φευγαλέων εντυπώσεων, με το παρατηρητικό βλέμμα του ταξιδιώτη. Η έλξη για το άγνωστο, η νοσταλγία για το χαμένο «οικείο», η επιστροφή.

Μέσα από σχέδια, ακουαρέλες και άλλες τεχνικές, μια αφήγηση για το πώς το «οικείο» μετατρέπεται σε «ξένο» και αντίστροφα.

Η Γεωργία Παπαμάρκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου, όπου παρακολούθησε μαθήματα μουσικής, εικαστικών τεχνών και θεάτρου. Σπούδασε Αρχιτεκτνονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του 7ετούς κύκλου σπουδών της εντάσσονται μαθήματα σύνθεσης, σχεδίου, ζωγραφικής, πλαστικής, φωτογραφίας, σκηνογραφίας και ιστορίας της τέχνης.

Το 2005 εγκαθίσταται στις Βρυξέλλες, όπου ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Παράλληλα ασχολείται με τα εικαστικά, τη μουσική και τον χορό.