Η Σύρος στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού

  • Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2015 - 18:00
  • /   Eνημέρωση: 2 Δεκ. 2015 - 19:03

Το νησί της Σύρου εκπροσώπησε στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού που διεξάχθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σύρου - Ερμούπολης, Θωμαή Μενδρινού.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε)

Στόχος του, η από κοινού προσπάθεια  των δήμων για  τη  βελτίωση  της  γνώσης  και  διάδοσης  του  πολιτισμού, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και τη δημιουργία νέων προοπτικών που θα  προβάλλουν  την  Ελλάδα  και  τις  αξίες  του  Πολιτισμού  διεθνώς. Παράλληλα, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλλεται η τοπική κουλτούρα, ενώ επιτυγχάνεται η σύσφιξη σχέσεων των ΟΤΑ και η προώθηση διαδημοτικών δράσεων. «Ένας Θεσμός μόλις ξεκίνησε» σημειώνει η κ. Μενδρινού.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης Δήμαρχοι των Κυκλάδων, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος ήταν ένας εκ των προσκεκλημένων ομιλητών.