Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας

"Γιορτινά στην Παροικιά"

  • Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 16 Δεκ. 2015 - 7:48

Ένα πανέμορφο εορταστικό τριήμερο πλυμμηρισμένο από τραγούδια, μουσική, δώρα, χάπενινγκς και γεύσεις μα προπαντός από ζεστά χαμόγελα και φως ελπίδας, ζωντάνεψε στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα «ΓΙΟΡΤΙΝΑ στην ΠΑΡΟΙΚΙΑ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και η Δημοτική Κοινότητα Πάρου με τη συνεργασία των συλλόγων Ευζωία Wellness Activities, το Σύλλογο Γυναικών Πάρου «ΑΡΗΙΣ», το Σύλλογο φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας και τη συμμετοχή του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πάρου, το Δημοτικό Ωδείο Πάρου, το Σπίτι του Δασκάλου, το Ωδείο Μυθωδία, τη Σχολή Κλασικού Μπαλέτου της κ. Έφης Λουδάρου, το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Παροικίας, το Γενικό Λύκειο Πάρου, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Παροικίας «Τα Μελισσάκια», και τον θίασο του θεάτρου σκιών Αργύρη Αθανασίου, χάρισε μία υπέροχη αίσθηση γιορτινής μαγείας που θα μείνει αξέχαστη στους πολυάριθμους δημότες μας που γέμισαν με την παρουσία  και το κέφι τους δρόμους και τα στενά της Παροικίας.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου παιδιά από τα σχολεία της Παροικίας ξεκίνησαν το στόλισμα της πόλης μας, ενώ το απόγευμα η εορταστική παράσταση καραγκιόζη στο Πολυγωνικό του Λυκείου χάρισε άπλετο γέλιο στους μικρούς και μεγάλους που γέμισαν την αίθουσα και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου η παλαιά αγορά και τα γύρω στενά της Παροικίας γέμισαν από κόσμο, ζωντάνια, χαρά  ευχές και γεύσεις.

Από νωρίς το απόγευμα χορωδίες έψαλαν ύμνους και κάλαντα, τα παιδιά των σχολείων παρουσίασαν την όμορφη και πρωτότυπη έκθεση των κατασκευών τους, η Ευζωία Wellness Activities έψαξε το «Άστρο Φωτεινό», μουσική από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου γέμισε την ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η βραδιά έκλεισε με τον dj John V. Latsos σε ένα υπέροχο Christmas Dance Party για μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου όπου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Εκατονταπυλιανής πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου μας.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πιάνο από την Κωνσταντίνα Ανδρεάκου, μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που παρουσίασε η Σχολή Κλασικού Μπαλέτου της Έφης  Λουδάρου, κάλαντα και τραγούδια σε Jazz  ρυθμούς με την παιδική και εφηβική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάρου και την χορωδία ενηλίκων υπό την διεύθυνση της κ. Ρένας Τσακίρη ζωντάνεψαν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στο χώρο της εκδήλωσης μπορούσε κανείς να επισκεφθεί το Καραμελόσπιτο με τις υπέροχες γλυκές γεύσεις που επιμελήθηκε το «Κάραμελ» του Άγγελου Καπούτσου, το παραμυθόσπιτο που προσέλκυσε τους μικρούς μας φίλους, το σπίτι και τον πάγκο με τις κατασκευές, τα ευρηματικά διακοσμητικά,  τις τοπικές λιχουδιές του Συλλόγου γυναικών Πάρου»ΑΡΗΙΣ» αλλά και την ψησταριά για τους πιο μερακλήδες με τα ζεστά πεντανόστιμα σουβλάκια.

Ο Αϊ Βασίλης χάρισε ευχές και καραμέλες στα παιδιά που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες ανεξίτηλες εικόνες ξεγνοιασιάς και χαράς που θα τα συντροφεύουν στη ζωή τους, απολαμβάνοντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα με το χιόνι που έπεφτε κάνοντας το τοπίο γύρω τους να φαντάζει  παραμυθένιο.

Εκείνο όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το πάντα πολυάσχολο σπιτάκι του Αϊ Βασίλη όπου ουρές κόσμου με τα πιτσιρίκια στην πρώτη γραμμή πήραν το καθιερωμένο δώρο και το αναψυκτικό τους μαζί με τις ζεστές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος που είχε την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης, στον σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης ενώ με ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία κάλεσε όλες και όλους τους Παριανούς να σταθούμε άξιοι  των ιδανικών και των αξιών που μας χαρακτηρίζουν ως λαό  και ως νησιώτες.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την αντίστροφη μέτρηση  για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου μας από τον Δήμαρχο Πάρου κ.  Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης ευχόμενος στους πολίτες του νησιού μας υγεία και ευτυχία.

Το πρόγραμμα έκλεισε με ζωντανή συναυλία από τον Βασίλη Ρακκόπουλο και την μπάντα του που έπαιξαν με μοναδικό τρόπο διασκευές από πασίγνωστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε Jazz και swing ρυθμούς.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τους υποστηρικτές και πάντα πρόθυμους χορηγούς μας που σε δύσκολες συνθήκες  προσέφεραν πρόθυμα την στήριξη τους για να πραγματοποιήσουμε αυτή την αξέχαστη γιορτινή εκδήλωση,και ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία.