Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου τραγούδησε τα κάλαντα σε φορείς και ιδρύματα

  • Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2016 - 13:42

Παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε στο νησί και σε όλη τη χώρα, τα παιδιά, οι καθηγητές και τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα από πολλά νησιά των Κυκλάδων στους τοπικούς φορείς και ιδρύματα του νησιού.

Πρώτος σταθμός ήταν η Περιφέρεια, όπου τους υποδέχτηκε εγκάρδια ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ανταλλάσσοντας ευχές για ένα ευτυχισμένο νέο έτος. Λίγο πιο μακριά, τα μέλη του Λυκείου επισκέφτηκαν το ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους, όπου και πρόσφεραν χαρά και συγκίνηση στους γέροντες που άκουγαν με λαχτάρα τα μικρά παιδιά.

Σειρά είχε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, όπου μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαίς Μενδρινού υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του Λυκείου, προσφέροντας γλυκά και το απαιτούμενο κονιάκ για το κρύο.

Αμέσως μετά, όλοι επιβιβάστηκαν σε ένα πούλμαν για να επισκεφτούν τα ιδρύματα του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Παντελεήμονα, προτού φτάσουν και στον Καθολικό Επίσκοπο Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος τους δέχτηκε με χαρά, γλυκά και γλυκό κρασί βισάντο.

Τελευταίος προορισμός ήταν η Μητρόπολη όπου ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β' τους πρόσφερε από μία εικόνα του Αγίου Βασίλη και ένα γούρι, τραγουδώντας μάλιστα και τα μυκονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα μαζί με τα παιδιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου προσέφερε και ένα συλλεκτικό ημερολόγιο του Λυκείου Ελληνίδων.