Το Circus Explosiva έβαλε "φωτιά" στο Θέατρο Απόλλων

  • Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2016 - 12:43

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το κοινό της Σύρου το Εκρηκτικό Τσίρκο της Nefelopetra που για δύο ημέρες κατέλαβε το Θέατρο Απόλλων, γοητεύοντας και ξαφνιάζοντας τους θεατές με το πάθος, την ενέργεια, την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά των εννέα performers του.

Το Τσίρκο που για χρόνια περιπλανιόταν ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, βρήκε τον δρόμο προς την αθανασία στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. Ο χάρτης δεν ήταν εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Κι αυτό γιατί δεν ήταν χάρτινος. Ένα παράξενο περιδέραιο, φτιαγμένο από χάντρες χρυσού, οδήγησε τους ήρωες στο απόκοσμο μουσικό τους ταξίδι, το οποίο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Εννέα performers – μουσικοί – τραγουδιστές – χορευτές – ακροάτες διένυσαν αυτή τη διαδρομή, συλλέγοντας τα κομμάτια του χρυσού με κάθε κόστος και ξαναχτίζοντας τη γέφυρα προς την αθανασία και την αιώνια ζωή.

Την οργάνωση της παραγωγής ανέλαβε το Κέντρο Χορού, Έκφρασης και Δημιουργίας «Ακροποδητί».

H Ομάδα

H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Έχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair στο El Convento del Arte, και έχει ταξιδέψει στο Regency Casino Thessalonikis για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στη Πάρο. Εμφανίστηκε επίσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο κεντρικό stage του Συντάγματος υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts. Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο. Επιρροές της το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein "Where the Sidewalk Ends". Την ομάδα ενώνουν χρόνια φιλίας και κάθε παραγωγή γράφεται, δημιουργείται και χορογραφείται πάνω τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους χαρακτήρες τους.