Μαγευτική περιήγηση στα μονοπάτια της Μυκόνου

  • Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016 - 11:00

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, η περιδιάβαση και καταγραφή του μονοπατιού που οδηγεί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία του Βορνιώτη, σε υψόμετρο 373 μέτρων.

Η τοπική κοινωνία της Μυκόνου ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση της Μυκόνου στοχεύουν στην ανάδειξη των ξεχασμένων μονοπατιών του νησιού.  

Περισσότερα από 40 άτομα στήριξαν την προσπάθεια των φορέων, εκφράζοντας εμπράκτως την πίστη τους στην προοπτική των Πολιτιστικών Μονοπατιών.

Οι πολίτες γνωρίστηκαν με το φυσικό περιβάλλον του νησιού, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τοπίου και της φύσης. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος και η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανή Κουφού, οι οποίοι συντονίζονται από κοινού στην ανάδειξη και προστασία αυτής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μπρίγγος σημείωσε: «Εντατικοποιούμε τις προσπάθειες και φτάνουμε πολύ κοντά στο να αφήσουμε ένα έργο ανάδειξης του φυσικού κάλλους, προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ένα σπουδαίο εργαλείο Τουριστικής Ανάπτυξης».