Οι επόμενες εκδηλώσεις του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού

  • Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2016 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 17 Μαρ. 2016 - 7:32

Η Θεατρική Ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο» αυτοσχεδιάζει με θεατρικές μάσκες για δεύτερη φορά στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Όπως και τον Οκτώβριο του 2015, προσεκλήθη ο σκηνοθέτης Jens Jakob de Place για να διδάξει στη θεατρική ομάδα Τήνου "Θεατροποιείο" τις τεχνικές χρήσης της μάσκας στο Θέατρο και τα αποτελέσματα θα απολαύσουμε στο την Πέμπτη στο Ι.ΤΗ.Π., με ελεύθερη είσοδο.

Διδασκαλία: Jens Jakob de Place

Μάσκες: Johannes Asmus

Χορηγοί: Υπουργείο Εξωτερικών Γερμανικής Ομοσπονδίας, Ίδρυμα HEINRICH BӦLL

«Ο ρόλος του Γονέα στη Σχολική Μάθηση και τη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού»  θα συζητηθεί στην 5η Συνάντηση Σχολής Γονέων Τήνου με ομιλητή τον Εκπαιδευτικό – Ψυχολόγο κ. Λεωνίδα Κωλέττη.

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι γονείς, σήμερα, αναζητούν τον ρόλο τους δίπλα στα παιδιά τους από την έναρξη της σχολικής ζωής και διαλέγονται με ειδικούς της ψυχικής υγείας για την ψυχο-παιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών τους. Συνεργάζονται, επιπλέον, με τους εκπαιδευτικούς και ενδιαφέρονται για τη στήριξη των παιδιών τους στη μελέτη και την άμεση αντιμετώπιση των δυσκολιών που αυτά αντιμετωπίζουν στο σχολείο...

Σημειώνεται πως το «Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» ιδρύθηκε το 2002 από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, το οποίο και το στηρίζει. Σκοπός του είναι η έρευνα, η μελέτη και η προβολή της ιστορίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Τήνου. Διαθέτει σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες συνεδρίων και πολλαπλών χρήσεων και αποτελεί το κέντρο αναφοράς της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού.

Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων και της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού είναι:

Δευτέρα – Πέμπτη: 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Παρασκευή: 9 π.μ. - 3 μ.μ. & 6 μ.μ. - 8 μ.μ.,

Σάββατο: 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.

Το μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π. διαθέτει αίθουσες συνεδρίων δυναμικότητας 350 ατόμων, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαδικτύου, κυλικείο και χώρους γραμματείας για την υποστήριξη επαγγελματικών συναντήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων...

Στο Ι.ΤΗ.Π. στεγάζεται η μόνιμη έκθεση έργων του Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά (1851-1938), συλλογής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών.