Έναρξη του προγράμματος “The Met: Live in HD” στη Σύρο

Η αγάπη από μακριά

  • Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 24 Νοε. 2016 - 3:00

Από πολύ μακριά και συγκεκριμένα από τη σκηνή της Metropolitan Opera στη Νέα Υόρκη έρχεται και φέτος η αγάπη για το λυρικό θέατρο για να φωλιάσει και στη Σύρο, μέσα από την οθόνη του Θεάτρου Απόλλων.

Στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, το κοινό του νησιού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντζο “L’ amour de Loin” της Kaija Saariaho.

Πρόκειται για μια σύγχρονη όπερα η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000 και πλέον θα κάνει την πρεμιέρα της και στην Met σε μια εκθαμβωτική παραγωγή ειδικά διαμορφωμένη για το κοινό του προγράμματος The Met: Live in HD. Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, ο οποίος μετατρέπει την σκηνή της Met σε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο με ειδικούς φωτισμούς LED που καλύπτουν ακόμα και την ορχήστρα.

Το «L’ Amour de Loin» είναι μια συμπαραγωγή της L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Θέατρο Απόλλων της Σύρου.

Η όπερα «Η Αγάπη από μακριά» θα προβληθεί επίσης σε επιλεγμένους χώρος στο Βόλο, στη Μυτιλήνη, στην Καστοριά, στα Χανιά, στην Κέρκυρα, στη Χίο, στο Αγρίνιο, στη Λεμεσό, στη Λευκωσία και στην Πάφο.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλες τις αίθουσες του δικτύου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19:55, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 19:55.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Φέτος τις προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η παράσταση «Η Αγάπη από μακριά» ανοίγει τον κύκλο των προβολών της Met Opera στο νησί της Σύρου για τη σεζόν 2016 – 2017.