Νικητές οι Ακροποδητί στα φετινά βραβεία Κάρολος Κουν

Πρωτοπόρησε, εντυπωσίασε και τελικά ανταμείφθηκε στα φετινά Βραβεία «Κάρολος Κουν» το Χοροθέατρο Ακροποδητί.

Η χορευτική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Σύρο τα τελευταία 12 χρόνια απέσπασε το Βραβείο Χορού για την παράσταση «Medusa» που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη.

Η τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016,  που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η  Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, πραγματοποιήθηκε πριν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Θεάτρου και Χορού, το Βραβείο Χορού, το οποίο δόθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, απονεμήθηκε φέτος στους «Ακροποδητί» για την “αστραφτερή, χοροδραματική παράσταση «Medusa», σε πρωτότυπη χορογραφία-σκηνοθεσία της Αγγελικής Σιγούρου, κείμενα της Χαρίκλειας Τσοκανή και με την ευφάνταστη μουσική σύνθεση του Νίκου Κυπουργού, που ερμήνευσε ζωντανά η Ορχήστρα των Κυκλάδων, παράσταση η οποία εμπλούτισε δημιουργικά την πολιτιστική ζωή της Σύρου και ευρύτερα». Το βραβείο παρέλαβε η δημιουργός της παράστασης και «μαμά» των Ακροποδητί που σκόρπισαν με τη διάκρισή τους χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια σε όλο το νησί της Σύρου, Αγγελική Σιγούρου.

«Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή, τους συντελεστές της παράστασης και όλους όσοι είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν, στο νησί μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Η τιμή της υποψηφιότητας και της βράβευσης μιας ομάδας της Περιφέρειας αποτελεί εξαιρετικό και αναπάντεχο γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και επιβεβαιώνει κάθε μας προσπάθεια και επιμονή να δουλεύουμε και να δημιουργούμε στον τόπο που επιλέξαμε και αγαπούμε, τη Σύρο» δήλωσε η ομάδα.

Καλλιτεχνική δημιουργία χωρίς γεωγραφικά όρια

Συνυποψήφιοι των «Ακροποδητί» στην ίδια κατηγορία ήταν ο Τάσος Καραχάλιος και ο Γιάννης Νικολαΐδης για τις ερμηνείες τους στην παράσταση «Ντυμένοι-Γυμνοί/Dressed-Undressed», που παρουσιάσθηκε στο Θέατρο Σημείο το 2015, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και ο Αντώνης Φωνιαδάκης για τη χορογραφία του στο μπαλέτο σε τρία μέρη «LINKS», που παρουσιάσθηκε στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2016.

Η επιτυχία της ομάδας, αποτελεί μία τρανή απόδειξη ότι η καλλιτεχνική δημιουργία δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια και το ταλέντο μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και ανάμεσα σε «μεγαθήρια» του πολιτιστικού στερεώματος.

Ετικέτες: