Συγχαρητήρια επιστολή Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στο Χοροθέατρο Ακροποδητί

"Έμπνευση για όλους τους νέους"

  • Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2016 - 16:39

ΤοΧοροθεάτρο Ακροποδητί συγχαίρει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για τη διάκρισή της στα Βραβεία "Κάρολος Κουν 2016", καθώς και τα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016.

"Εκ μέρους του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης νιώθουμε έντονα την ανάγκη να συγχαρούμε την ομάδα του Χοροθεάτρου "Ακροποδητί", η οποία απέσπασε το Βραβείο Χορού «Κάρολος Κουν» στην Τελετή Απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν 2016», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υποψηφιότητα αφορούσε στην παράσταση «Medusa» που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Θέατρο Απόλλων, τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Σύρος – Πολιτισμός, και από την πρώτη κιόλας στιγμή «έκλεψε « τις εντυπώσεις. Η χοροδραματική παράσταση «Medusa» σε πρωτότυπη χορογραφία και σκηνοθεσία της Αγγελικής Σιγούρου, κείμενα Χαρίκλειας Τσοκανή και με μουσική σύνθεση του Νίκου Κυπουργού, ερμηνευμένη από την Ορχήστρα των Κυκλάδων, διακρίθηκε και απέσπασε το πρώτο βραβείο μεταξύ σημαντικών υποψηφίων της κατηγορίας.

Αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλους εμάς το γεγονός ότι αναγνωρίζονται οι συστηματικές προσπάθειες και η προσφορά του Χοροθεάτρου Ακροποδητί στην τέχνη, την οποία υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση.

Ευχόμαστε εκ βαθέως στο Χοροθέατρο Ακροποδητί να συνεχίσει να προσφέρει στον πολιτισμό του τόπου μας τα εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς του και να αποτελεί έμπνευση για όλους τους νέους, διδάσκοντάς τους πως η μεθοδικότητα, το ομαδικό πνεύμα και η δημιουργικότητα επιβραβεύονται και οδηγούν σε επιτυχημένα αποτελέσματα".