10 γυναίκες παρουσιάζονται στα φετινά «Συροτεχνήματα»

«Δεν το βάζουμε κάτω»

Μεγαλύτερη και ισχυρότερη γίνεται χρόνο με το χρόνο η ομάδα των «Συροτεχνημάτων» που αποδεικνύει περίτρανα μέσα από κάθε «καλλιτεχνικό» της χτύπημα ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά αναζητούν συνεχώς τους τρόπους για να δημιουργήσουν και να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη, πιο γλυκιά και πιο αναζωογονημένη.

Η γυναικεία επιχειρηματική δύναμη της Σύρου λάμπει για μία ακόμη φορά μέσα από τη νέα έκθεση των «Συροτεχνημάτων» που πραγματοποιείται από χθες στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη.

Με όπλα τη φαντασία, την ευρηματικότητα, την καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα, δέκα γυναίκες, η κάθε μία μαέστρος στη δική της τέχνη, παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους, σκορπίζοντας χρώματα, αρώματα αλλά και ζεστά χαμόγελα στους επισκέπτες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Κατερίνα Παλαιολόγου (Χειροποίητα Φωτιστικά – Διακοσμητικά, Αργυρένια Παραμάνη (Φυσικά Καλλυντικά), Πέπη Γιαπιτζόγλου (χειροποίητα κοσμήματα), Ελίζα Ξανθάκη (Ασημένια κοσμήματα), Μαριάννα Βακονδίου (χειροποίητα αντικείμενα), Ελπίδα Γαδ (κεραμικά με την τεχνική του ρακού), Πέρσα Παύλου (ξύλινες δημιουργίες), Φραγκίσκα Βουτσίνου (αρωματικά βότανα) και Ιωσηφίνα Πρίντεζη (παραδοσιακά προϊόντα).

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αποκτήσουν χειροποίητα προϊόντα από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, οι οποίοι γεμάτοι φαντασία και αγάπη για το αντικείμενό τους, προσπαθούν να προωθήσουν τη δουλειά τους, παρά τις αντιξοότητες της εποχής.

Η έκθεση λειτουργεί 10:00-15:00 και 17:00-21:00 (καθημερινά) και 10:00-21:00 (Σάββατο – Κυριακή) και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

«Δημιουργούμε, προσφέρουμε, δενόμαστε»

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου. Σημειώνεται ότι φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχαν και οι δύο προηγούμενες εκθέσεις της ομάδας, από τις οποίες ενισχύθηκαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων και η Στέγη Ανηλίκων Σύρου.

«Αυξανόμαστε και πληθαίνουμε» δηλώνουν στην «Κοινή Γνώμη» οι δημιουργοί των «Συροτεχνημάτων» σημειώνοντας ότι στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή κι άλλων γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω στην κατασκευή χειροποίητων προϊόντων. «Μέσα από τις εκθέσεις αυτές, μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, να προσφέρουμε και πάνω από όλα να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Υπάρχει αμοιβαία στήριξη και εμπιστοσύνη. Δενόμαστε και γινόμαστε φίλες», κατέληξαν.