Περισσότερα από 500 δώρα προσέφεραν οι μαθητές της Σύρου στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Η αγάπη έκανε το θαύμα της

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από 500 δώρα που θα δώσουν χαρά σε παιδιά τόσο στη Σύρο, όσο και στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του νησιού, αποδεικνύοντας ότι, η αγάπη και η αλληλεγγύη κάνουν θαύματα.

Τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων που ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του δήμου, στολίζοντας το δικό τους δέντρο εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου και προσφέροντας απλόχερα παλιά και νέα παιχνίδια σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, ευχαρίστησαν από καρδιάς ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού.

«Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στην αθρόα προσέλευση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, που συγκίνησε τόσο εμάς, όσο και εκείνους που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω του διαδικτύου» δήλωσε ο κ. Μαραγκός, αναφερόμενος στα ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια άλλων Δήμων της χώρας.

«Έχουμε καταγράψει τις ατέλειες και θα τις βελτιώσουμε»

Όπως τόνισε, ατέλειες ή προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης καταγράφηκαν προκειμένου να εξεταστούν και να μην επαναληφθούν στις επόμενες διοργανώσεις.

«Στοχεύουμε χρόνο με το χρόνο να βαίνουμε βελτιωμένοι και να μεγαλώνουμε ακόμα περισσότερο την εκδήλωση, σημείωσε ο κ. Μαραγκός, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος όχι μόνο συμμετέχει, αλλά γίνεται κομμάτι των εκδηλώσεων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η πρωτοφανής οικονομική κρίση και η κρίση αξιών και ήθους που διανύουμε έχει ωθήσει τον κόσμο να αποστασιοποιείται και να κλείνεται στο σπίτι του. «Η κοινωνία της Σύρου απέδειξε ότι είναι κοντά στους συνανθρώπους μας και δίνει χείρα βοηθείας σε όποιον έχει ανάγκη.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι στόχος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου είναι να καταστήσουν το νησί ως έναν τουριστικό προορισμό και την περίοδο των εορτών.

Αξίες αναλλοίωτες εν καιρώ κρίσης

Την ευγνωμοσύνη της προς όλους του Συριανούς που αγκάλιασαν τη δράση αυτή εξέφρασε με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού. «Η εκδήλωση αυτή που ξεκίνησε δειλά πέρυσι, ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας ότι βασικές αξίες όπως η αγάπη και η προσφορά έχουν μείνει αναλλοίωτες εν καιρώ κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατέστησε γνωστό ότι τα δώρα που προσέφεραν οι μαθητές του νησιού θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε κοινωνικές δομές του δήμου. Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής του Δήμου στη δράση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε», θα προσφερθούν δώρα και στο Ίδρυμα Χατζηκώστα με έδρα την Κηφισιά, όπου φιλοξενούνται περίπου 180 παιδιά. «Η Σύρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και περνάει το μήνυμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι πολύ συγκινητικό ότι όλος αυτός ο κόσμος ήρθε για να δώσει και όχι για να πάρει» επεσήμανε η κ. Μενδρινού, δίνοντας το λόγο της ότι το Τμήμα Πολιτισμού θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να διατηρήσει η εκδήλωση αυτή την τεράστια δυναμική και τα επόμενα χρόνια.

Στα σκαριά ένα Μαθητικό Φεστιβάλ

Παράλληλα, κατέστησε γνωστό ότι στα σχέδια του Δήμου είναι η διοργάνωση ενός Μαθητικού Φεστιβάλ για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός». «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το υλοποιήσουμε σε συνεργασία και με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, γιατί βλέπουμε ότι τα παιδιά ζητούν τέτοιου είδους δράσεις».

Στόχος η ψυχαγωγία και η προβολή

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραγκός εξήγησε η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας τόσο σε πολιτιστικές όσο και σε αθλητικές διοργανώσεις είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ τον Δήμο. «Πέραν του Μαθητικού Φεστιβάλ, ακόμα και σε δράσεις μεγάλης εμβέλειας, όπως το Aegean Ball ή το Syros Triathlon στοχεύουμε ήδη σε συνεργασία με τους διοργανωτές στην πραγματοποίηση προβολών στα σχολεία του νησιού μας ώστε να ενθαρρύνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά. Πέρυσι στο παιδικό triathlon είχαμε περίπου 40 συμμετοχές, φέτος ευελπιστούμε να ξεπεράσουν τις 100. Κάτι αντίστοιχο επιδιώκουμε και για το Aegean Ball και το Syros Run, γιατί εντασσόμενα τα παιδιά σε τέτοιες πρωτοβουλίες του δήμου, ουσιαστικά καλλιεργούν και συνειδησιακά αυτό το αίσθημα της συμμετοχής και μεγαλώνοντας είναι πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμος. Πρόσθεσε δε ότι η αρωγή, η συνεργασία και η συμπληρωματικότητα μεταξύ των παιδιών είναι στοιχεία τα οποία αναπτύσσονται καλύτερα και προς όφελος του νησιού, καθώς δράσεις όπως αυτές στοχεύουν τόσο στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων όσο και στην προβολή του νησιού. «Τόσο τα παιδιά όσο και όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαρτήτως ηλικίας προσφέρουν σε αυτό που λέμε προβολή και εξωστρέφεια της Σύρου», κατέληξε.