Χριστούγεννα στη Μύκονο

Αφιερωμένο στους μικρούς φίλους των Χριστούγεννων είναι και φέτος το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μυκόνου με πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις αγαπημένων παραμυθιών, αρτοπαρασκευάσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Την ευκαιρία να χορέψουν, να παίξουν και να στείλουν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη με τη βοήθεια αξιολάτρευτων ξωτικών είχαν τα παιδιά του νησιού στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Μυκόνου. Την επόμενη ημέρα τα ξωτικά επισκέφτηκαν και την Άνω Μερά για περισσότερες «σκανταλιές» και δράσεις που εισήγαγαν το κοινό στο κλίμα των ημερών.

Χριστουγεννιάτικη Καράβα και «διπλοφουρνιστός» Άγιος Βασίλης

Για μία ακόμη χρονιά, οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να φτιάξουν παρέα τη «Χριστουγεννιάτικη Καράβα», στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Η κατασκευή της Καράβας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει το βάψιμό της.

Αγιοβασιλιάτικο εργαστήρι διοργανώνουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυκόνου, που καλούν τους μικρούς μάγειρες να πάρουν την ποδιά, το λεκανάκι τους, ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο, ψαλίδι κουζίνας, πλάστη, αλεύρι, ξερή μαγιά, ελαιόλαδο και αλάτι και να ζυμώσουν με τα χεράκια τους έναν αφράτο Άγιο Βασίλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.

Παραμυθόκοσμοι

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για 8η συνεχή χρονιά σε ένα ταξίδι στον «Χριστουγεννιάτικο Παραμυθόκοσμο» στις 17:30. Η Εύα Νικηφόρου θα αφηγηθεί την ιστορία «Μίσκα ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι», ενώ θα ακολουθήσουν παιχνίδια, δώρα, χορός και φυσικά το μεγάλο «μπαλόνι των ευχών» προς τον Άγιο Βασίλη.

Τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Christmas night concert» παρουσιάζει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο η Δημοτική Μουσική Σχολή «Γεώργιος Αξιώτης».

Λίγο πριν την εκπνοή του 2016, η ΚΔΕΠΠΑΜ επιφυλάσσει στα παιδιά δύο ακόμα εκπλήξεις, την παράσταση «Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» με ζωντανή μουσική από τη Μαρία Τερζάκη (28/12) και την παράσταση «Οι κούκλες της Κέλλυ αφηγούνται μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» (30/12) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανωμερίτισσες.

Με τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα θα καλωσορίσει τους πιστούς το Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής μετά την πρώτη λειτουργία του χρόνου. Ο Δήμος Μυκόνου στη συνέχεια προσκαλεί τους δημότες στην κοπή της βασιλόπιτας στην αίθουσα της Κοινότητας στην πλατεία της Άνω Μεράς στις 11:00.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου ολοκληρώνεται με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο την ημέρα των Θεοφανείων στις 12:00.

Ο Δήμος Μυκόνου, ο Π.Α.Κ.Ο. Αξιώτης, η ΚΔΕΠΠΑΜ και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς εύχονται σε όλους καλές γιορτές και καλή διασκέδαση.