Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου “Η παλάμη του Θεού”

Μικρά ταλέντα σκόρπισαν αγάπη

Πιο κοντά στο μήνυμα των Χριστουγέννων οδήγησαν τις ψυχές μας, τα μικρά παιδιά που φοιτούν στoν παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Η παλάμη του Θεού”, μέσω της χριστουγεννιάτικης γιορτής που προετοίμασαν και παρουσίασαν με τις δασκάλες τους, το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λυκειακών Συγκροτημάτων “Κωνσταντίνος Τουλούπης”.

Με το ξεχωριστό ταλέντο τους, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δρώμενο, το οποίο δούλεψαν με τις υπεύθυνες παιδαγωγούς, σκορπώντας άφθονη χαρά και αγάπη ενόψει των Χριστουγέννων προς τους παρευρισκόμενους γονείς, τους προσκεκλημένους και σαφώς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄.

Όταν μεγαλώσετε να κρατήσετε στην καρδιά σας την παιδική αθωότητα”

Ειδικότερα, οι μικροί άγγελοι, τα φωτεινά αστεράκια, οι τρεις μάγοι, καθώς επίσης οι ταπεινοί πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων εντός της φάτνης αγκαλιά με τον μικρό Χριστό και όλα τα παιδιά που πλαισίωσαν τη γιορτή, συνέθεσαν ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δρώμενο, μέσω του οποίου ανέδειξαν την αξία της πίστης, της αγάπης και της χαράς σε μία εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της γιορτής τα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων, με τους γονείς, τους δασκάλους και συνολικά τους παρευρισκομένους να δίνουν το ζεστό χειροκρότημά τους στα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και το αξιόλογο αποτέλεσμα.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διοικητικός Διευθυντής, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, χαιρέτισε τους γονείς κι ευχαρίστησε τη διεύθυνση των Λυκείων, τους γονείς των παιδιών και τους συνεργάτες του σχολείου, ενώ ακολούθως ο κκ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε με τον δικό του τρόπο σε όλους και κυρίως στα παιδιά και τους γονείς ενόψει των Χριστουγέννων. “Μετά από αυτήν την ωραία γιορτή, συγκινητική γιορτή δεν έχω τί να πω. Μόνο θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που αγαπάτε το σχολείο μας και το στηρίζετε και το εμπιστεύεστε. Είναι μία πολύ σημαντική πτυχή ποιμαντική της Ιεράς μας Μητρόπολης που αγγίζει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι τα παιδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον π. Φλαβιανό, την κ. Παπαϊωάννου, τις δασκάλες και όσους εργάζονται στο σχολείο μας που με πολλή αγάπη το φροντίζουν και τα παιδιά μας και το σχολείο. Όσους το βοηθούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του δώσουν πνοή, να μη λείπει τίποτα. Και τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την πολύ ωραία γιορτή που μας παρουσίασαν” σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ευχόμενος μέσα από την καρδιά του, προς τα παιδιά “όταν μεγαλώσουν και όταν γίνουν δεκαοκτώ και βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες να κρατούν στην καρδιά τους αυτήν την ωραία παιδική αθωότητα”.

Πρέπει να σημειωθεί, πως μετά το πέρας της γιορτής μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά.