Ο Φοίνικας φώτισε το καραβάκι του

Σε μια μεγάλη παιδική χαρά μεταμορφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η μαρίνα του Φοίνικα, η οικογένεια του οποίου φόρεσε το χριστουγεννιάτικο σκούφο της, έπιασε το τρίγωνό της και φώτισε το εντυπωσιακό καραβάκι της, υποδεχόμενη την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα με τη συμμετοχή του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα και της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δράσεις και παιχνίδια από τις νηπιαγωγούς Χριστίνα Πρίντεζη, Κάντια Ρούσσου και Πέρσα Παύλου, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Φοίνικα, τα οποία τραγούδησαν τα κάλαντα των ημερών.

Μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών ζέσταναν τους επισκέπτες με «αχνιστό» ρακόμελο και κρασί, ενώ τα παιδιά περίμεναν λαχταριστοί χυμοί και πορτοκαλάδες. Βασικός χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Αρτοποιείο Ντάνος, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή των επιχειρήσεων «Παλιακό» και «So Easy», καθώς και του φωτογραφείου της Λουκίας Ρούσσου.

«Κοινός στόχος όλων, η προβολή του χωριού»

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Χαλαβαζής εξήγησε ότι η ιδέα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση γεννήθηκε από τον κ. Γιώργο Ρηγούτσο, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια στόλισε το πρώτο καραβάκι, ένα ιστιοπλοϊκό στο μεγάλο μόλο. Η ιδέα υιοθετήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, ο οποίος χρόνο με το χρόνο την εξελίσσει και τη μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με στόχο την ανάδειξη του χωριού και τη διασκέδαση των μικρών φίλων του.

«Κοινός σκοπός όλων μας είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι η περιοχή μας είναι όμορφη, αποτελώντας ένα ιδανικό και ασφαλές μέρος για τις βόλτες του» σημείωσε ο κ. Χαλαβαζής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο πλαίσιο συνεργασίας του με τους υπόλοιπους φορείς του Φοίνικα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών θα κόψει και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μαζί με τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο, την Τοπική Κοινότητα και την Ενορία του Φοίνικα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Σταυρακόπουλο που για μία ακόμη φορά παραχώρησε την «Ισαβέλλα» του.