Οι πρώτες συμμετοχές στο «Συριανό Καρναβάλι – Γεώργιος Σουρής 2017»

Από τους κουραμπιέδες στα κομφετί

  • Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, 2017 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 6 Ιαν. 2017 - 1:00
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Μπορεί το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που μπήκαν σε ρυθμούς -Συριανού- Καρναβαλιού, πολύ πριν καλωσορίσουν τον Άγιο Βασίλη στο νησί μας.

Παρότι μας χωρίζουν δύο σχεδόν μήνες από τη μεγάλη διοργάνωση, οι προετοιμασίες τόσο των υπευθύνων όσο και των καρναβαλικών ομάδων είναι πυρετώδεις, με τη λίστα των φετινών συμμετεχόντων να εμπλουτίζεται μέρα με τη μέρα.

«Σουβλάκι, Γουέστερν και Πράσσειν Άλογα»

Στην Ελλάδα, τη χώρα των φευγάτων και του παραλόγου, η καρναβαλική ομάδα "Άνω Ποταμών" έχει την απάντηση στα σπαγγέτι, τα  γουέστερν, τις αμερικανιές και τα πράσινα άλογα. Η ομάδα ξεκίνησε ως παιδική και συμμετείχε με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Τα μέλη της εμφανίστηκαν αρχικά ως «Μωρά της κρίσης», «ζωγράφισαν το μέλλον» και «έφεραν την άνοιξη», αποσπώντας το βραβείο καλύτερης στολής. Στη συνέχεια σκόρπισαν ανατολίτικο άρωμα με το «Μπαχτήρ Σεράι» και το 2016 άλλαξαν κατηγορία. Η ομάδα ενηλικιώθηκε και παρουσίασε το θέμα «Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα». Αυτή τη φορά έρχεται στο Συριανό Καρναβάλι με «Σουβλάκι, Γουέστερν και Πράσσειν Άλογα». Από τον περασμένο Νοέμβριο τα μέλη της κρατούν στα χέρια τους βελόνα, κλωστή, υφάσματα και κατασκευάζουν τις στολές τους. Περνούν υπέροχα και απολαμβάνουν την προετοιμασία, περνώντας παράλληλα το μήνυμα, πως ακόμα κι αν ενηλικιώθηκαν, δεν θα σοβαρευτούν ποτέ…

Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

Οι "Νεράιδες και τα παλικάρια" φέτος συμμετέχουν στο Συριανό καρναβάλι για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι ξεσήκωσαν τη Σύρο ως γιατροί και νοσοκόμες, σατιρίζοντας το σύστημα υγεία της χώρας μας με το θέμα "Π.Ε.Δ.Υ μου Ε.Σ.Υ." Στο φετινό καρναβάλι θα μας ταξιδέψουν νότια στο όμορφο νησί της Κρήτης για να μας δείξουν πως η αγάπη μπορεί να νικήσει το άσβεστο μίσος δύο οικογενειών. Το αιώνιο μίσος των θρυλικών Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων φουντώνει και πάλι, 48 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της ελληνικής ταινίας «Η νεράιδα και το παλικάρι» και η Σύρος φοράει το σαρίκι της για να ξαναζήσει τον απαγορευμένο έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από τα Χανιά της Κρήτης.

Ταζ Μπαχάλ

Οι Βραζιλιάνες του "Νέο - Ρίο" που εμφανίστηκαν στο Συριανό Καρναβάλι του 2016, αγάπησαν το νησί τόσο πολύ που θέλησαν να το γνωρίσουν καλύτερα. Όταν έφτασαν στις εξωτικές Βουδόμαντρες, εντυπωσιάστηκαν από τα ζώα της περιοχής και δέχτηκαν απλόχερα την ευλογία τους. Η καρναβαλική ομάδα "Εκείνοι οι ζαβοί", που απέσπασαν πέρυσι το πρώτο βραβείο, νιώθει ευλογημένη και παρουσιάζει το "Ταζ Μπαχάλ", στο Συριανό Καρναβάλι 2017 .

Φέτος Trollaroume

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με την παιδικότητα και τη ζωντάνια που τον διακρίνει, έρχεται στο Συριανό Καρναβάλι 2017 με το θέμα "Ευχούληδες – Φέτος θα σας Trollaroume». Ο Σύλλογος θα παρουσιάσει τον θαυμαστό, πολύχρωμο κόσμο των "Trolls", όπως αυτός ζωντάνεψε κινηματογραφικά τη χρονιά που μας πέρασε. Πολύχρωμα ξωτικά του δάσους θα χορέψουν τα τραγούδια τους και θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την αισιοδοξία και τη τρέλα που τα χαρακτηρίζει.

“…στη μικρή Βενετία του Αγ. Νικολάου

Η ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ιδιωτικού Σχολείου "Άγιος Γεώργιος" για 6η χρονιά " βαδίζει " στους δρόμους του Συριανού Καρναβαλιού. Στο διάστημα αυτό, τα μέλη της έχουν παρουσιαστεί ως ζουμερά φρούτα και λαχανικά, μεταμορφώθηκαν σε μικρά κίτρινα πλασματάκια, κατέκτησαν τον βορρά σαν Βίκινγκς, πέταξαν στα φτερά των δράκων και προσγειώθηκαν στην υπέροχη Σκωτία. Φέτος η ομάδα αποφάσισε να κατέβει σε πιο ζεστά μέρη, πιο ρομαντικά. Σε μέρη με υπέροχες πλατείες, ξακουστά αγάλματα και μοναδικά κανάλια. Στο Συριανό Καρναβάλι 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Σχολείου "΄Αγ. Γεώργιος" ετοιμάζει ταξίδι με συγκεκριμένη πορεία πλεύσης και '' μ' ένα κουπί στο χέρι “........από τη Βενετία του Αγίου Μάρκου στην μικρή Βενετία του Αγίου Νικολάου” .

«Στα Χαλαρά»

Η Ομάδα Πεζοπόρων, η παρέα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας ξέρει να διασκεδάζει και να κρατάει το κέφι στα ύψη με τον ενθουσιασμό και τις πρωτότυπες ιδέες της. Σε μια προγραμματισμένη πεζοπορία στα ΧΑΛΑΡΑ, η ομάδα συνάντησε μια ξεχασμένη τρελή παρέα που τους εντυπωσίασε με την ενέργειά της. Οι πεζοπόροι μέρα με τη μέρα αφομοίωσαν τον τρόπο ζωής της τρελής παρέας και τον παρουσιάζουν στο Συριανό Καρναβάλι 2017, με το θέμα "Στα ΧΑΛΑΡΑ δια ροπάλου, by hiker stones"

Ermoupolywood

Φήμες λένε ότι η Σύρος τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει άρωμα από Χόλιγουντ. Το Belle Époque café φέρνει το "Ermoupolywood" στο "Συριανό Καρναβάλι -Γεώργιος Σουρής 2017". Πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, Όσκαρ, VIP, Paparazzi κ.α θα παρελάσουν, ενισχύοντας αυτά τα σενάρια.

Η ομάδα του Belle Époque café παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στο Συριανό Καρναβάλι τα θέματα "Λεφτά να φαν κι οι κότες", "Μέρμηγκες από το Βορρά, τζίτζικες απ'το Νότο", "Τραπεζήτουλες", "Το έχουμε κάψει τελείως". Φέτος αναμένεται με αγωνία το "Ermoupolywood", καθώς δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τη Σύρο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά μας να αποκτήσουν διεθνή τουριστική προβολή, μέσα από το "Συριανό Καρναβάλι - Γεώργιος Σουρής 2017".

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30/1

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προσκαλεί τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες του νησιού μας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετέχουν για μία ακόμη χρονιά, φέρνοντας το κέφι και τη θετική τους διάθεση, στις προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, ξεφαντώνοντας στους δρόμους της Ερμούπολης, στα σοκάκια της Άνω Σύρου και στα υπέροχα χωριά του νησιού μας.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, παντρεύοντας μοναδικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο: Από τα Ζεϊμπέκια και τους παραδοσιακούς χορούς στα γραφικά στενά της Άνω Σύρου και τη μεγάλη παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης μέχρι τα παραδοσιακά Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου.

Οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Ιανουαρίου 2017 και να γίνουν κομμάτι της μεγάλης χορευτικής, μουσικής και δημιουργικής γιορτής της Σύρου, που θα ενώσει και φέτος τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.