Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων: μέλη και φίλοι «έσωσαν» τη φήμη της γειτονιάς

Γειτονιά – πρότυπο για όλη τη Σύρο

Την ευχή να καταστούν τα Καμίνια «κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού» εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη και οι φίλοι του Κοινωνικού, Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Καμινίων στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ανασυσταθέντα Συλλόγου κ. Μάκης Τζιράκης προχώρησε σ’ έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά στην περιοχή, καθιστώντας την εκ νέου πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα γνωστά Φαναράκια, εν όψει της εορτής για την εύρεση της Αγίας Εικόνας της Παναγίας στην Τήνο, η Νησιώτικη Βραδιά με τη συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας, η παράσταση «Μαγικά Μαξιλάρια» του Θεατρικού Ομίλου «Ο Σουρής» στο ανακαινισμένο θεατράκι των Καμινίων και η χριστουγεννιάτικη γιορτή με πλούσια δώρα για τα παιδιά της περιοχής.

Κύτταρο πολιτισμού και αθλητισμού

Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εργασίες επισκευής των αιθουσών του Συλλόγου από τα μέλη και τους φίλους του, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Όπως τόνισε, η ολοκλήρωση των εργασιών θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο για περισσότερες δράσεις που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση τόσο της περιοχής, όσο και της Σύρου γενικότερα.

Τη σημασία της γειτονιάς υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Συριανή Κοινωνία γαλουχήθηκε στις αποκαλούμενες φτωχογειτονιές του νησιού, όπως τα Καμίνια, το Βροντάδο και ο Ξηρόκαμπος με κατοίκους που διακρίνονται για τα πλούσια αισθήματά τους, τη συνείδηση και την αμοιβαία αγάπη τους. Ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο έργο της ανακατασκευής του Γηπέδου των Καμινίων από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Όπως τόνισε, σε έναν χρόνο από τώρα, η περιοχή θα διαθέτει έναν Πολυχώρο αναψυχής, διασκέδασης και διαπαιδαγώγησης, καθώς εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα φιλοξενεί και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακούραστη ομάδα

Εύσημα προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων απέδωσε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, υπογραμμίζοντας ότι με την πλούσια δράση τους έφερε έναν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας σε μια γειτονιά, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν υποβαθμισμένη. Παράλληλα κατέστησε γνωστό ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Γηπέδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος θα βάλει μπρος για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς, η οποία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, τα Καμίνια έχουν τις προδιαγραφές να αποτελέσουν μια γειτονιά – πρότυπο για όλη τη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμαή Μενδρινού και Σταύρος Γουσγουνέλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά, καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.

Ετικέτες: