Η ελληνική παράδοση βγήκε από την "ντουλάπα"

Η Σύρος, η Εύβοια, το Μεσολόγγι και η Θεσσαλονίκη "αντάμωσαν" το πρωί της Κυριακής στη σκηνή του Θεάτρου "Απόλλων", όπου μικροί και μεγάλοι πρεσβευτές της ελληνικής παράδοσης παρουσίασαν με καμάρι και υπερηφάνεια ενά σημαντικό κομμάτι της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς τόπου τους.

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων τόσο από τη Σύρο, όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής" 2017, το κοινό του νησιού υποδέχτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στροπώνων Ευβοίας, τον Χορευτικό Σύλλογο Χαλάστρας ΚΠΟΔΔ Θεσσαλονίκη και τον Λαογραφικό Αθλητικό Σύλλογο Μεσολογγίου. Την εκδήλωση άνοιξαν χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Θερμό καλωσόρισμα προς τα μέλη των συλλόγων, οι οποίοι συμμετέχουν με δικές τους ομάδες και στις καρναβαλικές παρελάσεις του νησιού απηύθυναν ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και η πρόεδρος του ΛΕΣ, Χριστίνα Λιγοψυχάκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης, τον οποίο θα απολαύσουμε σε λίγα λεπτά και ως "Γεώργιο Σουρή", μαζί με τους δύο ήρωές του, τον Φασουλή και τον Περικλέτο.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".