"Στον κύκλο του χρόνου" από τον ΧΟΝ

  • Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017 - 12:17

"Στον κύκλο του χρόνου" βρέθηκε ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας, στην ομότιτλη μουσικοχορευτική παράστασή του, την οποία παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Α.Μ.Ε.Σ. "Νηρέας", στη Νάουσα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017.
Χορευτές των ομάδων του συγκροτήματος παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, έθιμα και δρώμενα από όλη τη χώρα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, πιστοί και φέτος στο καθιερωμένο από το 2004 ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του ομίλου.

Παρουσιάστηκαν αφιερώματα στην Καππαδοκία, τη Φλώρινα, τη Δράμα, τα Μέγαρα και τη Λέρο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια των χοροδιδασκάλων Μιχάλη Κυπριανού, Θάνου Σαμπάνη, Μαρουσώς Κονταράτου και Σταματίνας Τσουνάκη.

Τους χορευτές συνόδεψαν οι  Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Ιάσονας Κτενάς (βιολί), Τρύφωνας Παπαϊωάννου (κλαρίνο), Περικλής Κατσώτης (κρουστό), Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (τραγούδι) και οι Μ. Κυπριανού (γκάιντα) και Θ. Σαμπάνης (τρομπέτα). Το πρόγραμμα παρουσίασε η Ελένη Δερμεντζόγλου και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Μάκης Λακταρίδης.

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό, ο δημ. Σύμβουλος κ. Γιάννης Πετρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Το ΔΣ του ΧΟΝ συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του. Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους των χορηγών στους κ.κ. Μιχάλη Σακέλλη, ΚΤΕΛ Πάρου, Θεοδόση Δαβερώνα, Χρήστο Μπίμπικα & Χρήστο Κιούση, Σταύρο Νιφλή, Νικόλαο Κρητικό, Έφη Εμμανουηλίδου, Πέτρο Ρούσσο (Κοντογιώργη), στο "Νηρέα" για τη χρήση της αίθουσας, στην ΚΔΕΠΑΠ για την εκτύπωση των προγραμμάτων,  και για τη βοήθειά τους στους κ.κ. Γιώργο Χανιώτη, Γιώργο Δαβερώνα, Σπύρο Μπάλιο,  Αντώνη Συργανίδη και τις κυρίες Ελευθερία Μπαρμπαρίγου και Μαρία Τριπολιτσιώτου Τσουνάκη.