5ο Φεστιβάλ “Στον Αστερισμό της Αμοργού”

Ταξίδι στις αισθήσεις

  • Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 - 06:13

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 5ου Φεστιβάλ “Στον Αστερισμό της Αμοργού” για το φετινό καλοκαίρι.

O Αστερισμός της Αμοργού είναι μια δεκαήμερη – περίπου – γιορτή, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε είδους, όπως μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογραφικές προβολές και σεμινάρια που δε συμβαίνουν σε μια δημοτική αίθουσα, ένα καφέ η μια κεντρική πλατεία αλλά σε αρχαία κάστρα, μύλους, ξέφωτα και απόμερες παραλίες.

Έτσι, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, όχι μόνο εμπλουτίζεται η πολιτιστική ζωή του νησιού αλλά αναδεικνύονται και τοποθεσίες του νησιού με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πολιτιστικό ή αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

“Ο Αστερισμός της Αμοργού είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας της παρέας μας. Όλοι, μα όλοι οι συμμετέχοντες, καλλιτέχνες και διοργανωτές, συμβάλλουν με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους τελείως εθελοντικά και αφιλοκερδώς”, σημειώνεται από την οργανωτική ομάδα, η οποία αποτελείται από “μια παρέα φίλων, ντόπιοι και “ξένοι” που ζουν στην Αμοργό και την αγαπάνε τρελά! Η παρέα μας είναι ετερόκλητη αλλά πέρα από την αγάπη για το νησί, μας συνδέουν η ανάγκη για επικοινωνία, δράση και δημιουργία”.

Το φεστιβάλ δεν έχει σπόνσορες, αλλά στηρίζει την πραγματοποίησή του κάθε χρόνο, στη βοήθεια των επαγγελματιών του νησιού που εξασφαλίζουν δωρεάν κατάλυμα και διατροφή στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και τους οποίους και η ομάδα ευχαριστεί θερμά.

Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά διεξαγωγής του Φεστιβάλ της Αμοργού και οι ημερομηνίες του, που ανακοινώθηκαν μόλις πριν μερικές ημέρες, αφορούν στο διάστημα μεταξύ 19 Ιουνίου και 2 Ιουλίου.

Ανοιχτές ακόμη οι αιτήσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής καλλιτεχνών στο φεστιβάλ είναι ακόμη ανοιχτές και θα παραμείνουν έως και τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της οργανωτικής ομάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική φόρμα για τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ amorgosfestival.gr, μεριμνώντας για την περίληψη των στοιχείων επικοινωνίας τους, ολιγόλογη περιγραφή του έργου που επιθυμούν να παρουσιάσουν, καθώς και οποιοδήποτε συμπληρωματικό υλικό, όπως βίντεο ή/και φωτογραφίες. Σημειώνεται δε, πως προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκθέσεις δεν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ, ωστόσο σχετικές δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αυτό το διάστημα. Εβδομάδα κινηματογραφικών προβολών θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Για τους δημιουργούς ταινιών/σκηνοθέτες/ κινηματογραφιστές, επισημαίνεται, ότι το φεστιβάλ δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης, αλλά μόνο διαμονής.

Τέλος, προς τους ενδιαφερόμενους τονίζεται, ότι “η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι να συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς και να είναι όλες οι εκδηλώσεις δωρεάν για το κοινό, οπότε παρακαλούμε να μην υπάρχει στο τέλος των παραστάσεων "καπέλο" , πώληση cd κλπ”.

Η οργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες του καλοκαιρινού φεστιβάλ:

• Aκτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης από και προς τον Πειραιά, μετακίνηση από και προς τα λιμάνια της Αμοργού (Κατάπολα-Αιγιάλη).

• Διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια για 2-3 νύχτες.

• Ένα γεύμα ημερησίως.