Έργο του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, όπου και θα παραμείνει για δύο μήνες

Η τέχνη του Βαρώτσου κοσμεί την Ερμούπολη

Έναν “διάλογο” πολιτισμού και τέχνης με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναπτύσσει το γλυπτό έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, το οποίο και τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης.

Πρόκειται για μία κίνηση – πρόλογο της πολυαναμενόμενης έκθεσης γλυπτικής του ίδιου με θέμα “Διαστρωματώσεις”, η οποία κι έχει προγραμματισθεί να φιλοξενηθεί στη Σύρο το φετινό καλοκαίρι και για διάστημα σχεδόν δύο μηνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Σύρος – Πολιτισμός 2017”. Το εν λόγω γλυπτό, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας θα παραμείνει στο παραλιακό μέτωπο του λιμένα της Ερμούπολης έως και το τέλος Ιουλίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η έκθεση γλυπτών έργων του κ. Βαρώτσου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου.

Αν και κρίνεται εκ του περισσού να αναφερθεί το αυτονόητο, πως δηλαδή αποτελεί σπουδαία τιμή για τον τόπο η παρουσία γλυπτού έργου του μεγάλου Έλληνα γλύπτη σε δημόσιο χώρο στην Ερμούπολη, ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί έστω και λακωνικά, αφού η σπουδαία πορεία του ίδιου, με την παρουσία του στη Σύρο έρχεται να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει σημαντικά το αξιόλογο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Υπογραμμίζεται πως, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε Κομνηνός και του κ. Στέλιου Νιώτη.