Οι πρώτες επίσημες συστάσεις του πρωτότυπου Φεστιβάλ από τη διοργάνωση

Το Eye΄s Walk αποκαλύπτεται...

Στον αέρα το επίσημο trailer του Φεστιβάλ
  • Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουν. 2017 - 15:00

Το περιεχόμενο της νέας παραγωγής του Eye' s Walk Digital Festival αποκαλύπτεται σταδιακά, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης εντός του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα από τις 27 έως και τις 29 Ιουλίου.

Στο φυσικό του χώρο, δηλαδή τη νεοκλασική Ερμούπολη το πρωτότυπο Φεστιβάλ, του οποίου η φετινή παραγωγή έχει θέμα “Inside Out: Είσαι άνθρωπος ή φάντασμα στον Δημόσιο χώρο;” αναμένεται να ξεδιπλώσει τον εντυπωσιακό χαρακτήρα του μέσα από video installation art, augmented reality game και workshop για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η προώθηση του Eye's Walk Digital Festival το οποίο πλέον έχει το φανατικό κοινό του, έχει παρουσιαστεί επίσημα σε συνέντευξη Τύπου στο Υπ. Πολιτισμού στην Αθήνα ενώ θα παρουσιαστεί προσεχώς και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, κάποιες ημέρες πριν την έναρξή του.

Κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί δε, πως ήδη βρίσκεται στον αέρα και το επίσημο trailer, το οποίο και παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Κοινής Γνώμης.

Inside Out : Είσαι Άνθρωπος ή Φάντασμα στο Δημόσιο χώρο;

Σύμφωνα με όσα έχουν καταστεί γνωστά, “24 video artists και performers από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δημιουργούν, εκφράζονται, μοιράζονται τις σκέψεις τους με τα υπέροχα έργα τους. Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φωνάζουν: «Είσαι Άνθρωπος ή Φάντασμα στο Δημόσιο χώρο;»”. Έτσι για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στο Φεστιβάλ, “θα δημιουργηθεί ένα Mega 3D Video Installation που θα απαρτίζεται από τα έργα 13 καλλιτεχνών επάνω στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου”.

Ακολουθεί παρουσίαση των video artists που θα συμμετέχουν στο Mega 3D Video Installation καθώς και το Workshop για παιδιά 6-12 χρόνων, που θα πραγματοποιηθεί εκείνες τις ημέρες στην Ερμούπολη.

Mega 3D Mapping στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - Πλ. Τσιροπινά

Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί Mega 3D Mapping στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά: Α. Pavlova-Satie // Video Art & Νίκος Γκίκας // Ελλάδα. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής σε δύο καλλιτέχνες, Anna Pavlovna (Matveyevna) Pavlova 1881-1931 και Éric Alfred Leslie Satie 1866- 1925.

Προλογίζοντας όσα θα έχει την ευκαιρία να δει το κοινό, η διοργάνωση αναφέρει πως: Ενώ υπήρχε κοινός σύνδεσμος ο Claude- Achille Debussy 1862-1918, φίλος από τη μια για τον Satie και καλλιτεχνικός διευθυντής μπαλέτων από την άλλη για την Pavlova οι δύο τους δεν βρέθηκαν ποτέ καλλιτεχνικά. Ο έρωτας έμεινε ανεκπλήρωτος. Τα φαντάσματά τους συναντιούνται για να δώσουν μία τελευταία παράσταση στο τώρα. Καθώς η Pavlova χορεύει σόλο απόσπασμα από τη  "Λίμνη των κύκνων" (του Pyotr Ilyich Tchaikovsky 1840–1893) ο Satie κάπου στα σκοτεινά παίζει σε πιάνο την "Gnossienne No. 1". Ο έρωτας εκπληρώνεται.

Ο Νίκος Γκίκας, διερευνά τη σύνδεση μεταξύ τεχνών και θετικών επιστημών μέσω performance, εγκαταστάσεων και video.

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ την ίδια ημέρα και ώρα θα ακολουθήσουν προβολές: Β. Από τους Αthanasia // Video Art (και Fred L' Epee // Γαλλία). Σύμφωνα με την πρώτη παρουσίαση της διοργάνωσης, “Όταν αυτό το φθαρτό μεταμορφωθεί σε άφθαρτο και το θνητό μεταμορφωθεί σε αθάνατο, τότε θα πραγματοποιηθεί ο λόγος της Γραφής: Ο θάνατος αφανίστηκε, η νίκη είναι πλήρης" (Προς Κορινθίους Α' 15:54). Ο ανεξάρτητος σκηνοθέτης Fred L'Epee είναι ένας αναδυόμενος καλλιτέχνης στο πλαίσιο του παγκόσμιου avant-garde κινηματογράφου. Αυτή τη στιγμή ζει ανάμεσα στην Ελβετία, τη Γαλλία και την Ελλάδα”.

Παράλληλα, Γ. από την Olga Guse (Ρωσία) θα ακολουθήσει το video art “Babylon, What then;”. Όπως σημειώνεται στο πρώτο newsletter, “Όταν ήμουν 23 ετών, η ζωή μου άλλαξε σημαντικά, αφού από τη Ρωσία, όπου γεννήθηκα και έζησα, μετακόμισα μόνιμα στην Ευρώπη - στη Γερμανία και από τότε διαρκώς αναρωτιέμαι: - Πόσο αυθεντική είμαι έξω από τον οικείο μου χώρο; - Πώς αλλάζει ο κοινωνικός χώρος των διαφόρων χωρών υπό την επίδραση της παγκοσμιοποίησης και των συνθηκών της καταναλωτικής κοινωνίας;”. Το έργο μου "Babylon what then?" αναπαριστά την κοινωνία των καταναλωτών σε διαφορετικές εποχές, αποκαλύπτοντας και τα στερεότυπα της σκέψης τους.

Workshop για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί και workshop για παιδιά ηλικίας από 6 έως και 12 ετών με τη συμμετοχή της εμψυχώτριας και video artist, Αθηνάς Κανελλοπούλου. Το workshop θα αναπτυχθεί και τις δύο ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο, 28 και 29 Ιουλίου) στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκ μέρους της διοργάνωσης, τονίζεται πως, “Αν δοθεί βήμα για την ελεύθερη έκφραση τα παιδιά θα «ζωγραφίσουν σαν παιδιά»· χωρίς την ωραιοποίηση της κοινωνίας μας, χωρίς φίλτρα φορμαλιστικών και αισθητικών συμβάσεων, πιο κοντά στη δική τους πραγματικότητα.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι στα πλαίσια του brainstorming και της ζωγραφικής να τονωθεί η αυτοπεποίθηση για ενασχόληση με τα δημόσια και τα κοινά από τις ευαίσθητες αυτές ηλικιακές ομάδες. Μέσα από τη συμμετοχή των ανήλικων πολιτών της Σύρου με μέσο τη ζωγραφική τους, θα δημιουργηθεί ένα μικρού μήκους animation· βασισμένο στα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός συγκεκριμένου κτιρίου της Ερμούπολης. Το κτίριο θα επιλεγεί από τους συμμετέχοντες με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από κτιριακές επιλογές που θα τους δοθούν.

Το βίντεο/animation θα προβληθεί στην εξωτερική επιφάνεια κτηρίου και θα δημιουργεί μια νέα αφήγηση για το δημόσιο χώρο & τη σχέση των παιδιών με αυτό”. Για τους ενδιαφερόμενους οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στην παρακάτω διεύθυνση: info@eyeswalk.gr

 

 

Ετικέτες: