Η παράδοση έβαλε φωτιά στα Καμίνια

Η αγάπη για την παράδοση, η αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, αλλά και η δύναμη της ομόνοιας και της συντροφικότητας μετέτρεψαν το Γήπεδο των Καμινίων σε έναν μεγάλο και ευωδιαστό κήπο συναισθημάτων.

Ο Κλήδονας και οι φωτιές του Αη-Γιάννη του Αφανιστή, έτσι όπως γιορτάζονταν σε μία από τις γραφικότερες γειτονιές της Ερμούπολης αναβίωσαν το βράδυ της Παρασκευής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων και τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο "η σοφία της παράδοσης", που συνεργάστηκαν για μία ακόμη χρονιά, παρουσιάζοντας μία δραματοποιημένη αναπαράσταση των δύο αγαπημένων εθίμων του τόπου μας.

Συγκινητικές ιστορίες μιας άλλης εποχής, ελεύθερες Μαρίες που μετέφεραν το αμίλητο νερό, ρομαντικά, αστεία και πικάντικα ποιηματάκια του Κλήδονα, νησιώτικα, ρεμπέτικα και μεγάλες φωτιές, με τις οποίες σχηματίζονταν τα αρχικά του Συλλόγου ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, που χρόνο με το χρόνο διευρύνεται και αγκαλιάζεται ακόμη περισσότερο από το κοινό της Σύρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά και ο (Καμινιώτης) Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

 

Θα ακολουθήσουν ρεπορτάζ και από άλλες περιοχές της Σύρου.