Ηχητικές Συναντήσεις στην Άνω Σύρο 2017

  • Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 2017 - 06:24

Για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνονται φέτος οι Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου (Syros Sound Meetings), και το πρόγραμμα δημιουργικής διαμονής καλλιτεχνών Sounding Paths Residency με έδρα την Παλαιά Μονή Ιησουιτών της Άνω Σύρου.

Από τις 12 μέχρι τις 23 Ιουλίου, 12 καλλιτέχνες (2 προσκεκλημένοι και 10 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν μετά από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης), θα μείνουν στην Άνω Σύρο και θα περιπλανηθούν στα σκαλιά του οικισμού, στα μονοπάτια της Απάνω Μεριάς και σε όλη την επιφάνεια του νησιού, ηχογραφώντας, αυτοσχεδιάζοντας και διερευνώντας τρόπους δημιουργικής αποτύπωσης της ηχητικής φυσιογνωμίας της Σύρου. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα δημιουργικής έρευνας, με στόχο την ενθάρρυνση διεθνών καλλιτεχνικών συνεργασιών και την ουσιαστική γνωριμία των συμμετεχόντων με τον αστείρευτο ακουστικό πλούτο της περιοχής.

Οι φετινοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι ο Graham Lambkin (Αγγλία / Η.Π.Α.) και η Áine O’Dwyer (Ιρλανδία). Οι λοιποί συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 70 αιτήσεις για την φετινή διοργάνωση είναι οι Joshua Bonnetta, John Brennan, Elisa Ferrari, Rachael Finney, Ιωάννα Γερακίδη, Judith Hamann, Κωστής Κηλύμης, Robert Millis, Julia Reidy και Patrick Ward.

Στις 22 Ιουλίου θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, μια ανοιχτή παρουσίαση της εν εξελίξει και ολοκληρωμένης δουλειάς των συμμετεχόντων, στον χώρο της Παλαιάς Μονής Ιησουιτών, ενώ ενδιάμεσες αυτοσχέδιες δράσεις, ανοιχτές ομιλίες κλπ. θα ανακοινώνονται σε τακτική βάση από το ειδικό ιστολόγιο καταγραφής του φετινού residency, στο http://soundingpaths.wordpress.com.

Μουσικοί και ηχητικοί καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συναντηθούν και να συμπράξουν με τους συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της διαμονής τους στη Σύρο μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την διοργάνωση μέσω e-mail, στο soundmeetings@gmail.com.

Το Sounding Paths Residency 2017 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου και την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interfaces, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Europe).