15ο Διεθνές Συνέδριο για τον τουρισμό και τον πολιτισμό Αμοργού

ΥΠΕΡΙΑ 2017

  • Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2017 - 06:21

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το 15ο Διεθνες Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού «ΥΠΕΡΙΑ 2017» και το 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού, που θα  πραγματοποιηθούν στο νησί της Αμοργού από 26 εως 29 Οκτωβρίου 2017.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή του πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού της Αμοργού, η τοπική και διεθνής συντήρηση του περιβάλλοντος και η προώθηση της Αμοργού, των Κυκλάδων και της Ελλάδας.

Ο κύριος σκοπός του Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι να  δημιουργήσει μια διεθνή  πλατφόρμα που θα ενθαρρύνει τον παγκόσμιο τουρισμό μέσω οπτικοακουστικών μέσων.

Το φετινό κεντρικό θέμα του 15ο Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού είναι

 «Ο Κινηματογράφος – Πρόκληση για την Τοπική Προβολή και Οικονομική Ανάπτυξη» και θα εξετάσει θέματα όπως:

·             Film Commission - Eργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές

·             O ρόλος των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για διεθνή προβολή – Υπόθεση CIFFT

·             Κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Tα νομικά και οικονομικά πλαίσια για δυνατότητα επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα

 

 

Το 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού – με αφορμή  την  30η επέτειο της ταινίας "Big Blue" – είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Λουκ Μπεσόν για τη προβολή της Αμοργού σε όλο τον κόσμο.

 

Φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού έχει το προνόμιο να είναι επίσημο μέλος του CIFFT (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Τουρισμού). Η CIFFT είναι μια Επιτροπή για Φεστιβάλ, με επί του παρόντος 16 μέλη του Κινηματογραφικού Τουρισμού από όλο τον κόσμο. Σκοπός του είναι να διατηρήσει και να ενθαρρύνει το οπτικοακουστικό έργο στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

 

Υποβάλετε την ταινία σας  εδώ  μέχρι τις 15 Αυγούστου 2017.

 

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις είναι ανοιχτές στο κοινό ώστε οι κάτοικοι της Αμοργού καθώς και οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να αντλήσουν  πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί της Αμοργού, θα περπατήσουν τα αρχαία μονοπάτια της, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφθούν το αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, θα δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακούς εορτασμούς και θα δουν το έργο διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

 

 

Άλλες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, στα πλαίσια του Συνεδρίου και Φεστιβάλ:

·         Η 1000 χρόνων Βυζαντινή Μονή Χοζοβιώτισσας Αμοργού, υποψήφια για ένταξη στα Μνημεία της Unesco

·         Γαστρονομία Αμοργού

·         Τουρισμός ευεξίας

 

 

Διεθνες Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού – ΥΠΕΡΙΑ

 

To Διεθνες Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού ξεκίνησε την ‘

 άνοιξη του  2003 από ένα μικρό πολιτιστικό σύλλογο  γυναικών από τα Θολάρια-Αμοργού. Αποφάσισαν να προσκαλέσουν δημοσιογράφους  από όλο τον κόσμο και να προωθήσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Αμοργού. Το ονόμασαν «ΥΠΕΡΙΑ» , καθώς είναι ένα από τα αρχαία ονόματα της Αμοργού.

Η επιτυχία της συνάντησης οδήγησε στη δημιουργία ενός θεσμού, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, και το «ΥΠΕΡΙΑ» από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κλείνοντας φέτος τα 15του χρόνια.

 

 

Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού – Amorgos Tourism Film Festival

 

Το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού πρόκειται για μία 4 ημερη διεθνή εκδήλωση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού στην Αιγιάλη Αμοργού – Κυκλάδες.

 Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ταινίες, ντοκιμαντέρ και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τοπικού και του διεθνούς  τουρισμού και στην  εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών, είναι υποψήφιες για βραβείο. Οι ταινίες τουρισμού αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου ενός τόπου.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας φιλοξενήσουμε στην Αμοργό.

 

Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας

Πρόεδρος του

15ο Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού – ΥΠΕΡΙΑ και  του

8ου  Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού

Ετικέτες: