Μουσική βραδιά στη γραφική πλατεία του Αγίου Αντωνίου

Το γλέντησε η Άνω Σύρος

Σιγοτραγούδησαν, χόρεψαν και πέρασαν μία μοναδική βραδιά, μακριά από τις έγνοιες και τα άγχη της καθημερινότητας, όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη γραφική πλατεία του Αγίου Αντωνίου στην Άνω Σύρο.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου, πιστοί στα ετήσια ραντεβού της με την παράδοση, αλλά και τον κόσμο που την αναζητά και την ακολουθεί με τυφλά μάτια, προσκάλεσαν φίλους και επισκέπτες του νησιού στην πλατεία Βελισσαρίου Φρέρη για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τους Αντώνη Κονσολάκη και Γρηγόρη Λούβαρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017», όπου το καλό λαϊκό τραγούδι απλώνει τα δίχτυα του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού, μέσα από ρεμπέτικες περιπλανήσεις, καθιερωμένα πανηγύρια, αλλά και όμορφα ανταμώματα.

Κάτοικοι και επισκέπτες έφεραν την καλή τους καρδιά

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπης Κουλούρας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τους κατοίκους όσο και τους πολλούς φίλους του νησιού, οι οποίοι ανταποκρίνονται θερμά σε κάθε δράση τους. Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη» σημείωσε πως, στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να δώσουν ζωή στις γειτονιές μας, και παράλληλα να τονώσουν τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καλοκαιρινούς επισκέπτες μας.

Πέρα από το «φάρμακο» της μουσικής και του χορού, η καρδιά των παρευρισκομένων αναπτερώθηκε ακόμη περισσότερο και με τα παραδοσιακά λουκουμάκια που κερνούσε, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου, επιβεβαιώνοντας ότι η Σύρος, εκτός από κουλτούρα, πολιτισμό και αρχοντιά, έχει και… γλυκιά γεύση.

Η Ομάδα Καβάφης στο Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις του Συλλόγου για το καλοκαίρι δεν σταματούν εδώ, καθώς τη σκυτάλη θα πάρει η μουσικοποιητική παράσταση «Απ’ έξω και τραγουδιστά» της Ομάδας Καβάφης, η οποία εορτάζει φέτος τα 11 χρόνια πορείας της στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Γρανάδας, τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ελσίνκι, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Δήλο και τους Δελφούς, την Αλεξάνδρεια, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Παρίσι, τις Βρυξέλες, το Σίδνεϋ και την Αδελαΐδα, η φημισμένη παράσταση επιστρέφει στη Σύρο, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 20:00, στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου των Αδελφών του Ελέους.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Ρούσσος, Μάκης Πρίντεζης, Γεωργία Λίτσα, Βαγγέλης Αραγιάννης, Αντώνης Μαραγκός, Ρεγγίνα Σοφού. Τραγουδούν: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ελπίδα Γαδ. Αφηγείται η Νικολέττα Ρούσσου. Σκηνοθετεί, τραγουδά και απαγγέλει ο Μπάμπης Κουλούρας.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών του ησυχαστήριου. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η Ομάδα Καβάφης βρίσκεται σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση ανάλογης παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το προσεχές φθινόπωρο.

Επόμενα μουσικά ανταμώματα

Τέλος, επειδή ο Σύλλογος, σύμφωνα με την «ψυχή» του, Μπάμπη Κουλούρα «έχει αποδείξει ότι βρίσκεται από τα αλώνια στα σαλόνια και τούμπαλιν, με εκδηλώσεις που απευθύνονται στο λαϊκό αίσθημα», προσκαλεί τους φίλους του στην Αληθινή για μια φίνα μουσική βραδιά στις 7 Αυγούστου και στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου για την ξακουστή Τσιπουροβραδιά.