Εκδηλώσεις στο Θέατρο Απόλλων (30 Νοεμβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2017)

  • Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017 - 13:15

Το Θέατρο Απόλλων προσκαλεί το κοινό της Σύρου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 30 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. 

"Η Παρέλαση" της Λούλας Αναγνωστάκη

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου & Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου

Έπειτα από δυο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή και μια περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, oι THIS FAMOUS TINY CIRCUS THEATER GROUP ανεβάζουν για δεύτερη σαιζόν το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου.

"Δύο αδέλφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα σε ένα μικρό δωμάτιο. Έξω η Πόλη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, αφού όπως τα παιδιά υποθέτουν, οι ετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία προοιωνίζουν μια κανονική παρέλαση. Κι ενώ μέσα στο δωμάτιο η σχέση τους εξελίσσεται σ’ένα σκληρό και αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας, ο έξω κόσμος από πιθανός ελευθερωτής θα γίνει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- ο δήμιός τους".

Η Λούλα Αναγνωστάκη συντονισμένη στο πνεύμα της ανθρωποκεντρικής γραφής του αδελφού της, ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, πατώντας πάνω σε κοινά προσωπικά τους
βιώματα γράφει την Παρέλαση ως μια Αλληγορία της Ήττας. Μια αλληγορία που ξεκινάει απ’το ατομικό για να μιλήσει για το συλλογικό, που βάζει στο μικροσκόπιο τον ιδιωτικό, αποκαλύπτοντας επώδυνες πτυχές του δημόσιου βίου μας. Το έργο και οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες του στον πυρήνα τους περικλείουν όλα τα τραύματα, τις ματαιώσεις, τις απογοητεύσεις που φέρουμε ως κοινωνία απ’τον εμφύλιο κι έπειτα.

Η παράσταση επιχειρεί να τονίσει αυτήν την πτυχή οικοδομώντας ένα απομονωμένο και χωρίς δυνατότητα διαφυγής δωμάτιο-μικρογραφία του έξω κόσμου μέσα στο οποίο παίζεται ένα πολύ σκληρό, βίαιο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα σε δυο έφηβα αδέλφια.

Παραγωγή: THIS FAMOUS TINY CIRCUS theater group σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παίζουν: Ελένη Στεργίου, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, Μειωμένο 8 ευρώ (Άνω των 65, ΑΜΕΑ και Συνοδοί, Γκρουπ 10 ατόμων και άνω, Κάρτες Ανεργίας), Μειωμένο 5 ευρώ (Φοιτητές).

Ώρα έναρξης: 21.30

Προπώληση Εισιτηρίων στο Θέατρο
Απόλλων και στην www.ticketservices.gr

 

Οδοιπορικό στη Ρούμελη

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «η Ρούμελη» θα μας ταξιδεύσει στη Ρούμελη, μια περιοχή με πλούσιο γεωγραφικό διαμελισμό αλλά και πολύμορφη παράδοση.

Στα εδάφη της διαδραματίστηκαν σπουδαία γεγονότα, αποφασιστικής σημασίας για την πορεία του αρχαίου και νεώτερου πολιτισμού.
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία που κυριαρχούν οι τσάμικοι, οι συρτοί, τα καγγέλια, οι Μεγαρίτικοι χοροί (χορός
της τράτας, λαμπρή καμάρα, Λουδοβίκος κ.λ.π.) που συναντά κανείς στοιχεία στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας .

Ώρα Έναρξης: 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ για ενήλικες
και 5 ευρώ για παιδιά.
 

Τραγουδώντας τους ποιητές μας

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 

Ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων ‘’ΔΙΚΑΙΩΜΑ" καλεί τις μουσικο-ποιητικές oμάδες ‘’ΚΑΒΑΦΗΣ’’ και ‘’ΓΚΑΤΣΟΣ’’ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, να παρουσιάσουν για τις ανάγκες του συλλόγου τις φημισμένες τους παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Μ.Κουλούρας και αγαπήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παίζουν και τραγουδούν: Νίκος Απέργης, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Ρούσσος, Μάκης Πρίντεζης, Γεωργία Λίτσα, Βαγγέλης Αραγιάννης, Αντώνης Μαραγκός, Ρεγγίνα Σοφού, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ελπίδα Γαδ, Αντώνης Μαραγκός, Ζαννής Μαραγκός και Μπάμπης Κουλούρας. Αφηγήτρια: Νικολέττα Ρούσσου.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμΕΕΑ Κυκλάδων "Δικαίωμα"

Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 & 5 ευρώ.
 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τελετή Καθομολόγησης Αποφοίτων και Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων και Διπλωμάτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ώρα έναρξης: 13:00

 

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρήν - ΘΕΠΟΣ Απόλλων

Παρασκευή 8 - Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 
 

Το έργο διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, με ήρωες έναν γηραιό Εβραίο που πρόσφατα έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, προσηλωμένο στις επιταγές της θρησκείας του, περιχαρακωμένο στον δικό του μικρόκοσμο που ζει απομονωμένος χωρίς συντροφιά, οδεύοντας στο φυσικό του τέλος με συσσωρευμένη πίκρα και θυμό. Ο δεύτερος ήρωας, νεαρός, εύπορος, στέλεχος μεγάλης εταιρίας, βιώνει την απόρριψη από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο εξαιτίας των δικών του προσωπικών επιλογών. Αυτούς τους δυο ανθρώπους, η τύχη θα φέρει κοντά και θα τους υποχρεώσει σε αναγκαστική συμβίωση επί έξι μήνες, κάθε Πέμπτη για κάποιες ώρες.

Είναι φυσικό και αναμενόμενο οι δυο αυτοί διαφορετικοί κόσμοι να έρθουν σύντομα σε σύγκρουση. Η σφοδρή αντιπαράθεσή τους θα τους οδηγήσει στη συνειδητοποίηση ότι ο ακραίος
ατομικισμός από τη μια και ο φόβος της απόρριψης από την άλλη δεν επιτρέπουν καμία διέξοδο σπρώχνοντάς τους σε ένα μοναχικό μονοπάτι που στην πραγματικότητα κανείς τους δεν μπορεί να αντέξει.

Χωρίς διδακτισμούς, το γλυκόπικρο αλλά και αισιόδοξο αυτό έργο του Τζεφ Μπάρον, μιλά στον θεατή για το πόσο ανώφελα μπορεί να ξοδευτεί μια ζωή, ανοίγοντάς όμως κι ένα παράθυρο στο φως των ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζονται στην αλήθεια, την παραδοχή και την αποδοχή.

Σκηνοθεσία: Έυη Αριστείδου,

Σκηνικά/Κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου

Ώρα Έναρξης: 20:30
Τιμή Εισιτηρίου: 8 & 5 ευρώ

Ετικέτες: