Προβολές για όλη την οικογένεια και εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά σε Κίμωλο, Σίκινο, Φολέγανδρο

To Αnimasyros ταξιδεύει

Στις Μικρές Κυκλάδες αποβιβάζεται το Animasyros #tour17_18, η ετήσια περιοδεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων animasyros, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο τη διάχυση του περιεχομένου του σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017, το Συριανό φεστιβάλ επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κίμωλο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, παρουσιάζοντας επιλεγμένες προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια καθώς και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Animasyros θα βρεθεί την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου, το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σικίνου και την Κυριακή και Δευτέρα 03-04 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φολεγάνδρου.

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας»

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων που πρόκειται να υλοποιηθούν και στα τρία νησιά της χειμερινής περιοδείας υπό την καθοδήγηση της animator-εκπαιδεύτριας Κατερίνας Κρεμασιώτη, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών και έχουν ως θέμα «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας», εμπνευσμένο από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί». Το πρόγραμμα σε κάθε νησί θα ολοκληρωθεί με μία best of προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους από το αρχείο του Animasyros 10.  Συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ταινίες: «Εθνοφοβία» (Γιάννης Ζιόγκας), «Αγρινούι» (Αλέξης Χαβιαράς), “Temptation”, «Twin Island», “Full Feather Jacket”, “Baozha! (kids) «, “She’s got the blush”, Making of Animasyros.

Σημειώνεται ότι, οι προβολές του animasyros στην Κίμωλο αφιερώνονται στη μνήμη του Ναυάρχου Λ.Σ. Εμμανουήλ Α. Πελοποννήσιου.

Το Animasyros #tour17_18 πρόκειται για σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων, που υλοποιούνται σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Η φετινή περιοδεία θα διαρκέσει έως τη διοργάνωση του animasyros 11 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρο και την Ποσειδωνία Σύρου.

Παρουσία του Φεστιβάλ στη Γαλλία και τη Ραφήνα

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του tour στις Μικρές Κυκλάδες και συγκεκριμένα, στις 8 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα ταξιδέψει στη Λίλλη (Lille) της Γαλλίας για την επίσημη τελετή απονομής των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων (European Animation «Emile» Awards), πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή της τέχνης της εμψύχωσης που μεγαλουργεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros, είχε την τιμή να αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Ταινιών Μεγάλου Μήκους, πλάϊ στον δυο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων, Tomm Moore και την Claire Jennings, παραγωγό επιτυχημένων ταινιών όπως το Coraline.

Πίσω στην Ελλάδα, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα βρεθεί στη Ραφήνα Αττικής, όπου θα επιμεληθεί ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ, με θέμα την μακρόχρονη πορεία του φορέα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, που κλείνει φέτος τα 28 χρόνια σπουδαίας δράσης. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου, με εκπαιδευτές τις ανιμέιτορ Ιωάννα Γιακούμάτου και Χριστίνα Ντεπιάν και το διευθυντή φωτογραφίας Ντίνο Μαχαίρα, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη πανελλαδική συνάντηση του ΚΕΘΕΑ στις αρχές του 2018.

Ετικέτες: