Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλαν τα παιδιά στην έναρξη του χριστουγεννιάτικου προγράμματος 2017

Όλη η Σύρος, μια γιορτή

Τα γιορτινά της φόρεσε η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στέλνοντας από άκρη σε άκρη το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και μαζί οι καρδιές μικρών και μεγάλων «φωτίστηκαν» στη χθεσινή έναρξη των εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού στην πλατεία Μιαούλη.

Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου υιοθέτησαν, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, το δεντράκι τους εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο οποίο έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα. Οι αίθριοι χώρου του Δημαρχείου έγιναν καταπράσινοι και μεταμορφώθηκαν σε εστίες χαράς, δημιουργίας και ανιδιοτελούς προσφοράς, καθώς πέρα από τα όμορφα και πρωτότυπα στολίδια που έφτιαξαν οι ίδιοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές άφησαν και τα δώρα τους για παιδιά της Σύρου και όχι μόνο που έχουν ανάγκη, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Γλυκές φωνές

Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, η οποία συνοδεύτηκε από φαντασμαγορικά πυροτέχνηματα, «έντυσε» μελωδικά η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο έξι χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Η εκδήλωση άνοιξε με το πασίγνωστο «Feliz Navidad» από το πρωτοεμφανιζόμενο Προπαρασκευαστικό Τμήμα της Χορωδίας, αποτελούμενο από όλα τα παιδιά που εγγράφηκαν φέτος στην Παιδική Χορωδία.

Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από 80 περίπου παιδιά, παλαιά και νέα μέλη της χορωδίας. Τις ενορχηστρώσεις ετοίμασαν οι Βούλα Γλύκα και ο Νίκος Ρούσσος. Μουσική έπαιξαν τα μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων Βαγγέλης Αραγιάννης (μπάσο), Γλύκα Βούλα (πλήκτρα), Κριστέλ Λουκίτς (ακορντεόν), Μπάουρ Ούτε (φλάουτο), Μάκης Πρίντεζης (κιθάρα), Νίκος Ρούσσος (πλήκτρα), Νικολέτα Σταματούκου (τσέλο) και Φώτης Τσαντήλας (τρομπέτα).

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιώργος Ρούσσος και η Χριστίνα Παναγιωτοπούλου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Εκδήλωση με συμβολικό και αλτρουιστικό χαρακτήρα

Δεδομένου ότι, τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη έμπρακτη και ανιδιοτελής, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με τους Προσκόπους κάλεσε τους πολίτες της Σύρου να προσφέρουν είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία και θα σταλούν στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

Τις ευχαριστίες τους προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Σύρου, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει θερμά στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του νησιού απηύθυναν ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού. Όπως τόνισαν, η αγάπη και η προσφορά είναι τα ωραιότερα και τα πιο λαμπρά στολίδια, που μπορούν να δώσουν ζεστασιά και χαμόγελα σε πολλά παιδιά στη Σύρο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε επίσης στον συμβολικό και αλτρουιστικό χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης, μέσα από την οποία η Σύρος φωνάζει ότι δείχνει την αλληλεγγύη και την αγάπη της προς τους συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική. «Από τη Σύρο θα τους χαρίσουμε κάποια χαμόγελα, θα τους στείλουμε την αγάπη μας μαζί με είδη πρώτης ανάγκης που θα διευκολύνουν τις γιορτές και την καθημερινότητά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε την κ. Μενδρινού, τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτισμού και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την έναρξη του φετινού εορταστικού προγράμματος. Ενός προγράμματος, διάρκειας περίπου δύο μηνών που θα μας χαρίσει χαρά, διασκέδαση και στιγμές ξεγνοιασιάς από τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Ο Άγιος Βασίλης περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», που για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σύρου για να απολαύσουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία για πέντε ολόκληρες μέρες από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2017 από τις 16:00 έως τις 21:00 θα μεταμορφωθεί σε μεγάλο θεματικό πάρκο, στο Σπίτι του αγαπημένου μας Άη-Βασίλη. Τέλος, η κ. Ρούλα Πανούσου περίμενε μικρούς και μεγάλους δίπλα στο άγαλμα, για να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη.