Η αδελφότητα Άνω Μεράς μας προσκαλεί σε μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Πέτρος, ο Πελεκάνος της Μυκόνου

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 11 Δεκ. 2017 - 7:44

Η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ” προσφέρει για της γιορτές των Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς του 2018 την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 19.00, Σεπολίων 61, Αθήνα, την θεατρική – εικαστική περφόρμανς «Πέτρος ο Πελεκάνος της Μυκόνου» για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για μια παράσταση με θεατρική ανάγνωση της Μαρίνας Πετρή και χορογραφική παντομίμα από τον Δημήτρη Μαμιό. Η παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της από τις εκδόσεις Μυκόνιο Φώς σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ελευθερουδάκης συνοδεύεται από βίντεο σκηνοθετημένα και με μουσική υπόκρουση, από την συγγραφέα ζωγράφο φτιαγμένα ειδικά για την παράσταση με τους τίτλους: «Η αγία Μύκονος », «Επτά τραγούδια θα σου πω», «Τζόλιετ », «I Will Survive », «Τον εαυτό του παιδί», «Μοντέρνοι καιροί» , «I dreamed a dream», «My way» .Τα βίντεο παρουσιάζουν μια ελεγεία εικόνων της Μυκόνου που θα μείνει στην ιστορία και την ψυχή μας από τα αγνά χρόνια του ασβέστη και της μπουγάδας το τίμημα τις εξέλιξης και την παράλληλη προσπάθεια ενός πελεκάνου και ενός λαού κατάφεραν από την φτώχια και την κακουχία των από σειρά πολέμων και τις καταστροφές να μεγαλουργήσει.

Η ιστορία του Πέτρου, του μικρού ροδοπελεκάνου, είναι συνυφασμένη με τα φτωχά μετακατοχικά χρόνια και το μοναδικό παγκόσμια τουριστικό θαύμα της Μυκόνου. Η Μαρίνα Πετρή αποδίδει μαζί με τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μυκόνου, το πνεύμα του πελεκάνου, που θα μένει αδιάβλητο στα φαινόμενα των καιρών σαν μάθημα ηθικής και επίγνωσης τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους αναγνώστες. Η εικονογράφηση, με απλά μολυβοχρώματα, θα δείξει ότι το απλό δεν είναι απλοϊκό αλλά σημαίνον. Το σύνολο της έκδοσης δροσερό και χαρούμενο, φιλοδοξεί με την παράλληλη Αγγλική του απόδοση να δώσει κάτι ακόμα από τις πνευματικές άγνωστες πτυχές του νησιού σε όλο τον κόσμο. Ο πιό διάσημος πελεκάνος του κόσμου και είναι η ψυχή της Μυκόνου που διάλεξε να ριζώσει και να ζήσει με τους ανθρώπους».