Διάφορα διόλου Aδιάφορα

Όταν ο Τύπος αγνοεί το ρόλο του

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:25

Είναι θλιβερό, σ’ένα τόσο μικρό τόπο, με την τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία, ευγένεια και αρχοντιά, να συμβαίνει αυτό…

Και εξηγούμαι:

Για κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης,

Ποτέ δεν συνέβη η λαμπερή γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Μιαούλη 4 Δεκ. 2017;

Ποτέ δεν έψαλλαν εξαιρετικά γιορτινά τραγούδια, τα 84 παιδιά της Παιδική Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων;

Ποτέ δεν στολίστηκαν τόσα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, δεν μοιράστηκαν δώρα και δεν κλήθηκαν οι πολίτες να συμβάλλουν βοηθώντας την πάσχουσα Δυτική Αττική;

Και είναι τα Συριανά παιδιά, της δικής μας Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας, τα δικά σας παιδιά, που κάθε Κυριακή εδώ και 5 χρόνια, προσέρχονται και τραγουδούν σεβόμενα την προσήλωση και προσπάθεια του δ/ντή τους Νίκου Ρούσσου, που μαζί με τη Βούλα Γλύκα και τη Ρένα Βέργου, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Θα ήταν αστείο βέβαια να θεωρηθεί ότι «ευλογούμε τα γένια μας», μετά από 7 χρόνια ευδόκιμης και ζηλευτής παρουσίας στα μουσικά πράγματα, της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

 Άλλωστε μόνο στην παρουσία στη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (15/3/2015) έγραψα ένα άρθρο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά μου για το γεγονός.

Δεν τολμώ λοιπόν ούτε να το σκεφτώ σοβαρά ότι, προϊόντος του χρόνου και με όσα ζούμε στις μέρες μας, όπου όλα εύκολα αποδομούνται, θα’ρθει η στιγμή που η ευγένεια και κυρίως η αρχοντιά, θα υπάρχει μόνο στα κτίρια της Ερμούπολης, σαν άυλη κληρονομιά του σπουδαίου παρελθόντος της Σύρου…

Δέσποινα Παρασκευαΐδου