Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Νάξου

  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 13 Δεκ. 2017 - 7:22

Ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Αναλυτικά:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 - 17:00
Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 - 17:00
Θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 - 17:00
Θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 - 18:30
Πλατεία Πρωτοδικείου: «Μαγειρεύουμε γιορτινά και δημιουργούμε οινογεύσεις».
Οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου, σε συνεργασία με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ μας περιμένουν, με γλυκά και αλμυρά κεράσματα, ζεστό ρακόμελο και οινόμελο. Δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους. Πολλές εκπλήξεις!!!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 - 21:15
Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 - 11:00
Στο κέντρο της πόλης: «Ο Άγιος Βασίλης ήρθε στην πόλη μας». Διαδρομή του Άγιου Βασίλη με την άμαξα μέσα στη πόλη.
Δράσεις στους δρόμους της πόλης!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 - 11:00 & 16:30
Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου: Παιδική θεατρική παράσταση «Ἡ Αυγή και ο Ανθός».
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη Η Αυγή και ο Ανθός. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού. Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέμα. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους

Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης

Σκηνοθεσία - Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ηippo Theatre Group

Διανομή: Ιάσων Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 - 11:00 & 18:39
Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Παιδική θεατρική παράσταση «Ἡ Αυγή και ο Ανθός».

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 - 11:00 & 18:30

Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: «Νύχτα Χριστουγέννων».
Μια αλλιώτικη παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, με αφορμή το έργο της Μαρίας Κυριάκη, που είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ.

Μια φορά κι έναν καιρό, την παραμονή των Χριστουγέννων, σ’ ένα μακρινό χωριό, έρχεται ένας καλικάντζαρος, που με τη βοήθεια της μάγισσας, θα αναστατώσει τους κατοίκους και θα περάσουν μια βραδιά εντελώς διαφορετική από αυτή που περιμένουν…

Ένα γοητευτικό σκηνικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.
Σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, εικαστική επιμέλεια Κικής Ημέλλου και μουσική του Σταύρου Τσουμάνη.
Από την ομάδα του Εργαστηρίου του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 201 - 11:00

Δημοτικό Σχολείου Απειράνθου: «Νύχτα Χριστουγέννων». Από την ομάδα του Εργαστηρίου του Θεατρικού Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Απειράνθου.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 – 18:30

Χαλκί, Αμφιθέατρο Γυμνασίου: Παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση "Ο Μολυβένιος Στρατιώτης".
Ο Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει επί σκηνής το αριστούργημα του κορυφαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Καζαντζιάν. Πρόκειται για μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, ζωντανό τραγούδι, γέλιο, αλλά και μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία, την αποδοχή. Ο Μάριος Ιορδάνου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία παράσταση που όλοι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να δουν.

Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι δεν τα βλέπουν, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι και μία χάρτινη μπαλαρίνα! Ζωντανεύει και περιμένει όπως όλοι τα Χριστούγεννα. Στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι έναςμολυβένιος στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα γνωρίσει γοργόνες και ζώα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα προλάβει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα;

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Σκηνογραφία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, 18:30
Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση "Ο Μολυβένιος Στρατιώτης" σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, 18:30
Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Θεατρική Παράσταση για παιδιά: «Τα πάντα σε ένα τίποτα» (βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell «Ένα τίποτα για δώρο»).
Η Σοφία Πολυκρέτη και η Γεωργία Παρασκευά παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Τα πάντα σε ένα τίποτα» που είναι βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell «Ένα τίποτα για δώρο». Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, πρόκειται για «ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μας δείχνει την ανεκτίμητη αξία της φιλίας». Μια παράσταση που προσεγγίζεται εκτός από το λόγο και την κίνηση, με τεχνικές σωματικού θεάτρου και παντομίμας.
Διάρκεια παράστασης: 60’

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, 18:30
Σαγκρί (Δημοτικό Σχολείο): Θεατρική Παράσταση για παιδιά: «Τα πάντα σε ένα τίποτα» (βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell «Ένα τίποτα για δώρο»).