Καλά Χριστούγεννα Ειρήνη, Αγάπη και Υγεία!

  • Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 21 Δεκ. 2017 - 7:40

Νάμουν του στάβλου εν άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι

την ώρα π' άνοιξ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι!

Να ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του,

το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του

να λάμψω από τη λάμψη του κι εγώ σαν διαμαντάκι,

κι από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι

να μοσχοβοληθώ κι εγώ από την ευωδία

που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία,

να ιδώ την Αειπάρθενο, να ιδώ το πρόσωπό της,

πως ένοιωσε καθώς, πρωτόειδε το μικρό της,

όταν λευκό, πανεύοσμο το προσωπάκι εκείνο

της θύμησε έτσι άθελα του Γαβριήλ τον κρίνο...

Χριστουγεννιάτικοι στίχοι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά που φέτος, το 2017, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από το θάνατό του. Και ο Άγγελος Σικελιανός με βροντερή φωνή είχε πει: “Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα!”

Στις 25 Δεκέμβρη οι καμπάνες θα σημάνουν Χριστούγεννα. Η Χριστιανοσύνη θα γιορτάσει τη γέννηση του Χριστού που άλλαξε την ιστορία του κόσμου.

Χριστός γεννάται, δοξάστε!

Φως προβάλλει τη Βηθλεέμ και ολόκληρη η ανθρωπότητα αναγεννάται και χαίρεται. Αυτή τη νύχτα όλοι οι άνθρωποι περιμένουν το κάλεσμα της καμπάνας για τη γέννηση του Θεανθρώπου. Κάθε ήχος της καμπάνας σημαίνει: “Γεννήθηκε ο Χριστός” και κάθε ανθρώπινη καρδιά παίρνει το χαρμόσυνο μήνυμα.

Εκατομμύρια άνθρωποι στα πέρατα της γης θα νοιώσουν αυτή τη νύχτα να απαλύνει η καρδιά τους, ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι Χριστιανοί. Παντού θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα. Είναι η γιορτή της αγάπης και της ειρήνης.

Χιλιάδες χρόνια πριν πάλευε ο άνθρωπος ζητώντας την ηρεμία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας, λένε, είχε ανακαλύψει μια αρχαία προφητεία: “Θα εμφανιστεί ένας βασιλιάς του οποίου πρέπει να πιστέψει η ανθρωπότης, αν θέλει να σωθεί από την καταστροφή”. Και... έλεγε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας: “Ποιος είναι άραγε αυτός και πότε πρόκειται να έλθει;” Μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη, σ' ένα στάβλο της Βηθλεέμ, άγνωστος απ' όλους γεννήθηκε ο Χριστός, ο υιός του Θεού! Δύο χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τη νύχτα εκείνη που άνοιξαν οι ουρανοί και οι Άγγελοι κατέβηκαν γύρω από το σπήλαιο και το φως του άστρου φώτισε την πορεία των μάγων.

“... επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία.”

Μήπως ... εμείς οι σημερινοί άνθρωποι χάσαμε το φως του άστρου και δεν ακολουθούμε τη σωστή πορεία της αγάπης και της ειρήνης; Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα της ασύλληπτης βαρβαρότητας που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στις διάφορες περιοχές και χώρες του πλανήτη. Αλλά και στη δική μας χώρα γιατί τόσο μίσος, τόσο υποβαθμισμένο επίπεδο συμπεριφοράς ανάμεσα στους ανθρώπους;

Εύχομαι από καρδιάς, όταν σημάνουν οι καμπάνες για τη γέννηση του Χριστού, οι κουρασμένες ψυχές μας ας ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα. Ας το ακούσουν και ας το δεχθούν με αγάπη, ας το δεχθούν σαν μια ελπίδα, σ' ένα κόσμο που έχασε την αγάπη και σκοτώνει την ελπίδα....

Είσαι άξιος να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα;

Ένας Ευρωπαίος φιλόσοφος είπε κάποτε:

-Μπορείς να λησμονείς τι έχεις κάνει για τους άλλους και να θυμάσαι τι έχουν κάνει οι άλλοι για σένα;

-Μπορείς να αγνοήσεις τι οφείλουν οι γύρω σου σε σένα και να θυμάσαι τι οφείλεις εσύ στον κόσμο;

-Μπορείς να παραμερίσεις τα δικαιώματά σου και να βάλεις πρώτα απ' όλα τις υποχρεώσεις σου;

-Μπορείς να νοιώσεις ότι οι συνάνθρωποί σου είναι το ίδιο αληθινοί με σένα και να προσπαθήσεις να δεις τα μάτια τους και τις καρδιές τους που διψούν για χαρά;

-Ζωή δεν είναι μόνο να υπάρχεις. Ζωή είναι το περιεχόμενο που δίνεις, που προσφέρεις στον άλλον.

-Κλείσε το βιβλίο των παραπόνων και κοίταξε γύρω σου να βρεις ένα μέρος, όπου μπορείς να σπείρεις λίγα σπυριά ευτυχίας.

-Μπορείς να κάνεις όλ' αυτά, έστω και για μια μέρα;

-Τότε είσαι άξιος να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα!

.... Και επί Γης Ειρήνη

Η ανθρωπότητα ας γαληνέψει πια κι ας θυμηθούμε ότι πριν τόσα πολλά χρόνια ήρθε στη Γη ο Θεός της Ειρήνης, της Αγάπης, της Δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι ας αναπνεύσουν κι ας αισθανθούν ότι γιορτάζουμε σε λίγες μέρες τον ερχομό του ελευθερωτή και σωτήρα Θεάνθρωπο. Για μας τους ανθρώπους ήρθε θέλοντας να προσφέρει χαρά, ευτυχία, γαλήνη και αγάπη.

Ήρθε αθόρυβα, απαλά, απλά, ήσυχα, ειρηνικά, σε νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι και μ' έναν ουρανό γεμάτο άστρα. Γιατί, όπως έλεγαν οι ειδικοί, ήταν απλός ο θεάνθρωπος, φωτεινός και ειρηνικός. Ήταν ένας απροσδόκητος επισκέπτης μας. “Είναι ο Άρχοντας της Ειρήνης και της αγάπης ο νεογέννητος Χριστός”! Αυτό έμοιαζε νάναι το μεγάλο κι ελπιδοφόρο μήνυμα, που οι ουράνιες δυνάμεις είπαν στους απλοϊκούς ποιμένες εκείνη την διαφορετική και Άγια νύχτα. Ο ουρανόσταλτος επισκέπτης της Βηθλεέμ δίνει στον άνθρωπο την ασφάλεια στη ζωή. Τα πλοία που ταξιδεύουν τη νύχτα, αναζητούν και παρακαλούν τον Θεό να έχουν τον σίγουρο προσανατολισμό τους. Εκείνος θα οδηγήσει ασφαλέστερα το “καράβι” που λέγεται ανθρώπινη ζωή σε γαληνεμένο λιμάνι.

Η επιθυμία πολλών ανθρώπων είναι να γαληνέψει η Γη και να σταματήσουν όλες αυτές οι άθλιες καταστάσεις που τον τελευταίο καιρό δημιουργούν καταστροφές σε πόλεις και ιδιαίτερα φέρνουν τον θάνατο σε ανθρώπους που δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να διαλύσει όλες αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού και ας βοηθήσει να ανατέλλει σ' όλες τις χώρες του κόσμου ο Ήλιος της Δικαιοσύνης! Ας γλυτώσει η ανθρωπότητα απ' όλες αυτές τις άδικες καταστροφές. Και ας οδηγηθεί ασφαλέστερα το “καράβι” που λέγεται ανθρώπινη ζωή σε γαληνεμένο λιμάνι!

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητοί αναγνώστες. Εύχομαι από καρδιάς, να είστε καλά και να αντικρίσουμε οριστικά την ... ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ!

Ετικέτες: